Un pui de dugong, mamifer marin, în vârstă de 8 luni, ce a cucerit inimile thailandezilor după ce a fost salvat în luna aprilie de pe o plajă, a murit din cauza unei infecţii a sistemului digestiv provocată de cantitatea de plastic pe care a ingerat-o în mediul natural, transmite sâmbătă DPA, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Puiul de mamifer marin, botezat Miriam, a fost găsit la Krabi, la aproximativ 600 de km. sud de Bangkok, iar veterinarii au sperat că animalul se va însănătoşi şi va prinde puteri pentru a putea fi eliberat din nou în mediul natural, notează publicaţia The Bangkok Post.

Cauza morţii acestui animal constituie un nou semnal de alarmă cu privire la problema poluării apelor cu deşeuri din plastic. Dugongul este un mamifer marin de talie medie şi reprezintă una dintre cele patru specii rămase care formează ordinul Sirenia. Celelalte trei specii sunt de lamantini.

În prezent dugongul este singurul reprezentant al unei familii odinioară diverse de mamifere marine, Dugongidae. Cea mai apropiată rudă a sa, vaca de mare a lui Steller (Hydrodamalis gigas), a fost vânată până la dispariţie în secolul XVIII. Dugongul este singurul mamifer marin strict ierbivor.