Autorităţile ucrainene şi israeliene au anunţat sâmbătă arestarea unui cetăţean israeliano-american suspectat de conducerea unei vaste reţele de trafic de droguri online, la două zile de la evadarea sa în cursul extrădării spre Israel, relatează AFP, citată de Agerpres.

DroguriFoto: EuroNews

Poliţia israeliană a indicat că Amos Dov Silver a fost arestat sâmbătă dimineaţa la Uman, 200 km sud de Kiev, în timpul unei operaţiuni a forţelor de ordine ucrainene "în deplină cooperare" cu colegii lor israelieni. Potrivit Serviciilor de securitate ucrainene (SBU), el ar urma să fie extrădat în curând. Alte trei persoane suspectate că l-au ajutat să scape pe aeroportul din Borîspil din Kiev au fost de asemenea arestate, a adăugat sursa citată.

Vineri, poliţia israeliană a anunţat că Amos Dov Silver a ''scăpat de sub escorta ucraineană''. Kievul a confirmat că suspectul a dispărut joi când se afla pe aeroport pentru a pleca spre Israel. Arestat în martie, acest cetăţean israeliano-american este suspectat că se află la conducerea unei reţele de vânzări de stupefiante folosind mesageria Telegram şi având ramificaţii în Ucraina, Germania, Israel şi Statele Unite.