Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a declarat că INML nu a putut indica un profil ADN pentru oasele găsite în pădurea de lângă Caracal, oase bănuite a fi ale Luizei Melencu, deoarece combustia creată în butoiul în care ar fi fost arse rămășițele a eliminat orice urmă biologică. Chesnoiu mai spune că anchetatorii au lucrat „ca la carte”.

Cazul CaracalFoto: Digi24.ro

„Este un rezultat provizoriu și parțial pentru că vizează acel femur și dacă nu a avut nimic de spus acest raport este pentru că acea combustie pe termen lung a făcut să dispară orice urmă biologică. Nici nu au avut autoritățile ce să comunice familiei, deci nu au greșit cu nimic autoritățile, pentru că nu aveau un rezultat concret, doar că în acel femur nu s-a găsit niciun ADN pentru că este distrus din punct de vedere biologic, acea parte osoasă. Mai sunt niște dinți acolo, și aceștia vor fi analizați și să sperăm că poate vom găsi acolo ceva”, a declarat, pentru Mediafax, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Potrivit lui Chesnoiu, rămâne să fie analizate și alte probe găsite în pădure (dinți), însă în casa lui Dincă au mai fost găsite indicii care ar putea face lumină în acest caz.

„În casă s-au găsit probe. Acest dosar este secret de serviciu. Că transpiră informațiile și noi le comentăm nu facem bine anchetei pentru că procurorii, criminaliștii, judiciariștii trebuie să lucreze în liniște și ne comunică când au ceva relevant nu așa etapele acestea ale anchetei. Au lucrat ca la carte, nu aveau de ce să trimită autoritățile familiei personal niciun raport pentru că nu vizează pe acea penultimă victimă și ceva neutru. Așteptăm finalul analizei INML să vedem ce ne spun nouă dințișorii aceia”, mai arată sursa citată.

Psihologul criminalist spune că INML deține aparate performante pentru a identifica un profil genetic în rămășițe umane.

„Este clar ca lumina zilei că o probă biologică este pregătită pentru analize, tratament special, avem și la Institutul de Criminalistică ceva, dar cel mai bun aparat este la INML și proba aceea trebuie pregătită și, după o pregătire minuțioasă, se încearcă găsirea ADN. Dacă găsim ADN, comparăm cu ADN-ul mamei sau al rudelor și vedem dacă se confirmă. Dacă nu găsim absolut nimic - ca la crematoriu, dacă duci materie osoasă la crematoriu, arde total și nu mai găsești niciun ADN în cenușa aceea.

Cam așa ceva s-a întâmplat și cu acest femur. Prin faptul că s-au pus acolo în combustie uleiuri, vă dați seama la ce temperaturi a ajuns cazanul acela diabolic și s-a distrus materia biologică. Noi avem măduvă osoasă, niște terminații nervoase, mai rămâne ceva, dar dacă se arde totul, noi nu putem să găsim niște ADN. Se pare că în dinți avem șanse să găsim ceva pentru că așa s-a întâmplat și în cazul primei victime”, a mai spus specialistul.

Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase și cenușă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susținut, la acel moment, că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o.