Polițiștii din Vrancea au început o anchetă, după ce o operatoare i-a fi spus unei tinere care sunase la 112 că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistență. Fata sunase pentru a anunța că a fost șicanată în trafic de mai mulți bărbați, care au urmărit-o până acasă, potrivit Mediafax.

Centru de preluare a apelurilor de urgenta - 112Foto: Agerpres

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, conducerea a dispus verificări prin structura specializată, structura de control intern, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să se dispună măsurile legale care se impun”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, o tânără județul Vrancea a sunat la 122 și a solicitat ajutorul polițiștilor, dar operatoarea i-ar fi spus că nu are echipaje disponibile. Polițista i-ar fi spus fetei că nu știe în cât timp poate să direcționeze un echipaj către locul apelului, deoarece polițiștii sunt angrenați în mai multe misiuni.

O parte din înregistrarea dialogului cu operatorul de la 112, obținut de Realitatea TV:

  • Fata: Și cât timp ar trebui să aștept ca să pot pleca?
  • Dispecer: Habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am! Doamnă, domnișoară, să nu credeți că ei au altă treabă decât munca de poliție! Sunt la un caz unde cineva era amenințat cu un cuțit că este omorât. Adică trebuiau să fie acolo...
  • Fata: Toate echipajele?
  • Dispecer: Nu toate, doamnă. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislația. La revedere!

Aceleași surse spun că în acest caz sunt mai multe apeluri telefonice și că în discuție ar fi intervenit și un bărbat, care s-a recomandat a fi tatăl fetei. Acesta i-ar fi pus mai multe întrebări operatoarei de la 112, în timp ce înregistra discuția.

Toate aspectele sunt analizate de polițiștii de la Control Intern, iar la final aceștia vor decide dacă operatoarea de la numărul de urgență a acționat conform regulamentului și vor stabili dacă se impun sancțiuni împotriva acesteia.