Alin Tănase, coordonator de campanii la Greenpeace România, a declarat că proiectul privind vinieta în Capitală și interzicerea mașinilor sub Euro 3 în Centru este binevenit și consideră că va duce la îmbunătățirea calității aerului. Tănase spune că este nevoie și de alte proiecte.

Masini in BucurestiFoto: Hotnews

„Este bine să nu mai lași mașinile vechi și poluante în centrul orașului, asta ajută la îmbunătățirea calității aerului. Ne ajută pe toți, de la pieton la biciclist. Bineînțeles, când pedalezi respiri aer poluat, și fără aceste mașini va fi un aer de o calitate mai bună. Cu cât sunt mai puține mașini în oraș, cu atât mai bine. Este o măsură de care toți avem nevoie. Dar sunt și alte măsuri care trebuie luate, precum sute de kilometri de piste de biciclete sau perdele de protecție”, a precizat pentru Mediafax, Alin Tănase, coordonator de campanii la Greenpeace România.

Potrivit acestuia, în orașele din vestul Europei, astfel de legi sunt mult mai drastice.

„Părțile controversate din proiect sunt cele care vorbesc de mașinile care nu sunt de Ilfov și din București și care sunt totuși de la Euro 3 în sus, și dacă vor să intre în centrul orașului trebuie să plătească o taxă. În afară de asta, eu îl văd ca pe un proiect care ajută la îmbunătățirea calității aerului și este o practică pe care cei din vest o au, ba chiar în alte țări sunt mult mai drastice aceste legi. Dar trebuie făcute și alte proiecte, cum sunt parcările la capetele liniilor de metrou, adică dacă tot nu-l lași să intre în oraș, măcar să-i oferi un loc de parcare și transport în comun”, a mai precizat reprezentantul Greenpeace.