Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, crede că unul dintre motivele pentru care plânge Maica Domnului este emigrarea a 5 milioane de români, plecați în căutarea unui loc de muncă. Efectul este dezbinarea multor familii, spune IPS Andrei, potrivit Mediafax.

Mitropolitul Andrei AndreicutFoto: AGERPRES

IPS Andrei Andreicuț a spus, joi, în cuvântul de învățătură rostit la Mănăstirea Nicula în cadrul slujbei de Liturghie, că o parte dintre românii plecați se vor întoarce acasă în urma rugăciunilor Maicii Domnului.

„Maica Domnului și pe noi ne admonestează și ne spune . Plânge Maica Domnului pentru multe și cred că un lucru pentru care plânge este și faptul că așa de mulți dintre românii noștri au emigrat, aproape 5 milioane. La început au mers din motive obiective, că nu aveau de muncă aici, dar apoi s-a creat un curent și credem că prin rugăciunile Maicii Domnului vor veni parte din ei acasă. Maicii Domnului îi sunt motive de supărare și de plâns. Ne întrebăm dacă îi place slaba noastră implicare în slujirea socială, în ocrotirea săracilor, a bolnavilor și bătrânilor, a copiilor orfani sau abandonați. Deschidem, noi, suficiente centre de sprijinire a acestor categorii de oameni marginalizați? O dor toate acestea pe Maica Domnului. Emigrările masive au și urmări, se dezbină multe familii, rămân mulți copii acasă, cu bunicii și rudeniile și ei suferă pentru că Maica Domnului este pentru familia creștină, pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor”, a spus IPS Andrei.

Mitropolitul Clujului a deplâns și situația actuală a satelor românești care îmbătrânesc și se pustiesc, acesta fiind un motiv de suferință pentru Maica Domnului.

„O rugăm pe Maica Domnului să aibă grijă de satele și orașele noastre. Ce să facem ca să nu mai fie îndurerată Maica Domnului? E foarte simplu, să ne facem buni, fiecare dintre noi să fim misionari ai Domnului Isus Hristos și Maicii Domnului și să implementăm în lumea aceasta un mod frumos de a trăi. Și atunci lacrimile de pe fața Maicii Domnului se împuținează”, a conchis mitropolitul Clujului.

La slujba de Liturghie de la Mănăstirea Nicula au asistat, joi, peste 20.000 de pelerini.