Un incendiu puternic a izbucnit, marți, la un depozit de materiale feroase și mase plastice, aflat la ieșirea din Buzău, populația fiind avertizată prin mesaj Ro-Alert privind fumul puternic. Primele informații arată că nu sunt victime, relatează Mediafax.

SMURDFoto: Facebook/ ISU Constanta

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul se manifestă pe o suprafața de aproximativ 3.000 de metri pătrați, cu degajări mari de fum.

Un număr de 200 de persoane care locuiesc în apropierea depozitului de mase plastice și materiale reciclabile au fost evacuate.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns și limitarea pericolului de extindere a flăcărilor, la fața locului intervin 12 mașini de stingere și un echipaj al serviciului voluntar pentru situații de urgență. În sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate trei autospeciale de stingere de la ISU Prahova, una de la ISU Ialomița și una de la ISU Vrancea”, au transmis reprezentanții IGSU.

Salvatorii spun că misiunea este una dificilă având în vedere degajările mari de fum și suprafață mare afectată.

Pentru protecția populației aflată în apropierea locului incendiului, la ieșriea din Buzău, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Din primele informații, nu sunt persoane surprinse de incendiu.