Omul de afaceri Dan Cămârzan, din Braşov, judecat pentru că şi-ar fi omorât bunica la începutul lunii mai și aflat în prezent în arest preventiv, va fi internat provizoriu într-un spital de psihiatrie, potrivit deciziei Tribunalului Brașov. Sentința nu este definitivă, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Magistrații Tribunalului Brașov au decis revocarea arestării preventive în cazul omului de afaceri Dan Cămârzan și a dispus internarea medicală provizorie într-un spital de psihiatrie.

„Revocă măsura arestării preventive sub puterea căreia se află inculpatul Cămârzan Dan Cristian, deţinut în Arestul IPJ Brașov în baza mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Braşov. Admite solicitarea formulată de Ministerul Public Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi în consecinţă (...) dispune internarea medicală provizorie a inculpatului, dispune comunicarea prezentelor dispoziţii administraţiei locului de deţinere şi Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Braşov. După rămânerea definitivă a prezentelor dispoziţii, dispune transferul de îndată al inculpatului în unitatea medicală de specialitate stabilită de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Braşov”, se arată în decizie.

Sentința nu este definitivă și are drept de contestaţie în termen de cinci zile de la pronunţare în ceea ce priveşte internarea medicală, ca măsură executorie.

Cunoscutul om de afaceri din Braşov Dan Cămârzan a fost arestat preventiv, la începutul lunii mai, fiind acuzat că și-a omorât bunica. Anul trecut, fosta lui soție a cerut un ordin de protecție, susținând atunci că bărbatul consuma substanțe halucinogene.

Din referatul de arestare întocmit de procurori la momentul arestării preventive reiese că bărbatul și-ar fi omorât bunica în locuința în care locuiau împreună.

Surse judiciare au declarat atunci, corespondentului Mediafax, că bărbatul și-ar fi sugrumat bunica, dar cauza exactă a morții va fi stabilită în urma necropsiei.

„Din anchetă a rezultat că fiica victimei, care este și mama inculpatului, a încercat să-l oprească, lovindu-l, însă fără rezultat. A fost de față. Locuiau împreună. Conflictul a fost unul spontan”, susține Adrian Aldea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Surse judiciare au mai declarat, corespondentului Mediafax, că nu era prima data când Dan Cămârzan era implicat în incidente violente. El a fost acuzat anul trecut, chiar de fosta lui soție, că a comis unele acte care i-au provocat acesteia temeri, femeia cerând și un ordin de protecție împotriva lui, în luna ianuarie 2018.

Ea a declarat instanței că bărbatul „are o atitudine arogantă, ușor violentă. Toate acestea se întâmplă pe fondul consumului de substanțe halucinogene, iarbă, consum pe care îl recunoaște public, făcând referire în aproape toate postările sale”.

De asemenea, Dan Cămârzan mai are un proces pe rol, pentru lovire sau alte violențe, la Judecătoria Brașov.

Dan Cămârzan este unul dintre cei mai bogaţi români, fiind în inclus în Topul Forbes. Potrivit acestuia, în 2010, afaceristul avea o avere estimată la aproape 30 de milioane de euro. El are afaceri în IT şi imobiliare.