O echipă de poliţişti care intenţiona să verifice un autovehicul parcat în centrul Pieţei Victoriei, după un apel la 112 ce semnala că maşina ar conţine obiecte suspecte, a fost extrasă de jandarmi din mulţime, după ce participanţii la protest au început să huiduie, potrivit Agerpres.

cearta in Piata VictorieiFoto: Hotnews

UPDATE 19.23 Obiectele "suspecte" s-au dovedit a fi niște lumânări. "S-au efectuat verificări, nu s-a confirmat această ipoteză și, ca să fie clar pentru toată lumea, vorbim de niște lumânări, într-adevăr din acelea în suport de plastic", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, citată de Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, poliţiştii aveau obligaţia să verifice aspectele sesizate prin apelul la numărul unic de urgenţă 112. În acest scop a fost trimisă o echipă cu un câine, care a încercat să treacă prin mulţimea strânsă în piaţă, pentru a ajunge la autovehiculul indicat.

Conform aceloraşi surse, în momentul în care unii dintre cei aflaţi în piaţă au reacţionat negativ la prezenţa poliţiştilor, jandarmii au intervenit şi i-au extras din mulţime, fără a se înregistra incidente.

Este vorba de un autovehicul adus de protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piață o platformă, deși nu anunțase anterior acest lucru. Dimineață, Dide a fost amendat și a rămas și fără permisul de conducere pentru o lună pentru că a adus platforma în Piața Victoriei.

”În această dimineață, conducătorul vehiculului respectiv a fost sancționat contravențional, în fază inițială pentru lipsa documentelor, dar și pentru faptul că a staționat într-o zonă care nu permite staționarea. Ulterior pentru că a refuzat să mute acest autovehicul a fost din nou sancționat contravențional și, de asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”, a spus un reprezentant al Poliției.