Preşedintele Klaus Iohannis s-a dus, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, la startul campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. Acesta s-a declarat optimist că va strânge foarte repede semnăturile.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

"Sper să obțin număr suficient de semnături dar sunt optimist în această privință. PNL este foarte hotărât să facă o acțiune ca lumea și credem, așa cel puțin mi-a spus conducerea partidului, că ajungem la cel puțin numărul de semnături din 2014", a spus Klaus Iohannis, prezent sâmbătă în Piața Universității din Capitală, potrivit Mediafax.

"Zeci de mii de membri și susținători ai PNL se vor implica în această campanie pe care o dorim ca o amplă consultare publică cu cetățenii români, ca posibilitatea instituționalizării unui dialog permanent cu cetățenii români pe toată perioada care va urma. Îl susținem pe președintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni, pentru a garanta fiecărui român o Românie puternică", a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Campania a fost lansată de Partidul Naţional Liberal sâmbătă la ora 11.00.

În Piaţa Universităţii se află liderul PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul Rareş Bogdan, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, preşedinţii organizaţiilor de sector din Capitală, alţi lideri ai partidului, dar şi voluntari.

Sunt peste o sută de persoane în zonă, cu bannere pe care sunt inscripţionate mesajele "Pentru o Românie normală" şi "Iohannis, preşedintele meu", potrivit Agerpres.