Românii din diaspora care vin în țară vor fi întâmpinați la frontiere, pe aeroport, dar și la protestul din Piața Victoriei de voluntari Declic cu peste 50.000 de pliante cu informații despre votul prin corespondență. Potrivit site-ului votinstrainatate.ro, au fost înregistrate până în acest moment 5.936 cereri pentru vot la secții de votare din diaspora și 5.526 pentru vot prin corespondență.

captura site vot in strainatateFoto: Captura

Voluntarii vor fi sâmbătă în aeroporturile din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, la vama Borş şi Nădlac.

De asemenea, echipele Declic vor fi sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei şi în Piaţa Victoriei, unde vor împărţi pliante cu informaţii utile despre votul prin corespondenţă şi explicaţii în şapte paşi despre procedurile pe care trebuie să le facă românii din străinătate pentru a se înregistra pe site-ul alegerilor din diaspora.

”Noi am mobilizat deja 100 de voluntari care vor fi prezenți pe 9 și 10 august la granițele României, pentru a îi întâmpina pe românii din străinătate care vin acasă. Ei sunt înarmați cu 50.000 de pliante cu informații despre votul prin corespondență și cum se poate vota în doar 7 pași simpli. Vor fi oameni în vămile Borș și Nădlac, în aeroporturile București, Cluj și Iași, în centrul vechi al Capitalei și în Piața Victoriei. În plus, o parte dintre pliante le vom trimite direct către comunitățile de români din diaspora”, arată un comunicat Declic.