Eugen Teodorovici susține că, atât timp cât va fi președinte exacutiv al PSD, nu va accepta "negocierile pe sub masă, făcute fără știința și în ciuda partidului" și "predarea PSD ca ostatic". El transmite că PSD este un partid prea important pentru a fi șantajat, indiferent de cine sunt cei care încearcă șantajul.

Ministrul Finanțelor, Eugen TeodoroviciFoto: AGERPRES

"Ca să putem insista pentru România, trebuie să insistăm pentru PSD#farasantaj. PSD a fost, este și va fi un partid puternic și prea important pentru a fi șantajat, indiferent de cine sunt cei care încearcă șantajul!", a scris Teodorovici pe Facebook.

El spune că, atât timp cât este președintele executiv al acestui partid, nu va accepta două lucruri: negocierile pe sub masă, făcute fără știința și în ciuda partidului și predarea PSD ca ostatic.

Ministrul Finanțelor nu neagă că "sunt unii care vor asta". "Nu neg că poate sunt unii care vor asta, dar atât ei cât și toți membrii și alegătorii noștri trebuie să știe că nu voi gira niciodată aceste lucruri. În rest, fiecare e dispus să încerce să vândă ce și cât poate pentru a-și păstra funcția. Nu totul are un preț, dar totul are un cost. Altfel, rămân același optimist care are convingerea că, dacă dovedim încredere, curaj și caracter, avem în continuare viitor!", adaugă ministrul Finanțelor.

Reacția vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu și liderul Pro România, Victor Ponta, ar avea discuții în acest sfârșit de săptămână despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe, potrivit unor surse politice citate de Mediafax. Negocierile coaliției de guvernare cu Victor Ponta vin în contextul în care ALDE și Pro România au discutat despre formarea unei alianțe. Condiția pe care Victor Ponta a pus-o a fost ca ALDE să nu mai susțină actuala formulă de guvernare.

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au vorbit zilele trecute despre o restructurare guvernamentală, reducerea numărului de ministere la 19 și alocarea unui număr "considerabil" de portofolii către o posibilă alianță ALDE-Pro România. Un guvern cu 19 ministere, din care câte patru să fie pentru ALDE și Pro România, iar PSD să renunțe la două ministere, propunerile fiind Transporturile, Dezvoltarea, Sănătatea sau Educația. Acestea sunt variantele discutate, potrivit deputatului și purtătorului de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.