Procurorii și polițiștii reiau vineri căutările de noi probe în casa lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza, susținând că le-a incinerat trupurile. Mandatul în baza căruia au loc perchezițiile expiră sâmbătă, însă DIICOT ar urma să ceară prelungirea acestuia.

Casa lui Gheorghe DincaFoto: Agerpres

Anchetatorii au revenit vineri dimineață la "casa groazei” din Caracal pentru a continua perchezițiile începute în urmă cu o săptămână. Mandatul în baza căruia au fost făcute perchezițiile expiră sâmbătă, însă DIICOT ar urma să ceară un nou mandat. Tot vineri, vor avea loc noi audieri la Poliția Caracal, potrivit Mediafax.

Începând din 2 august, au avut loc, timp de șase zile la rând, percheziții în locuința lui Gheorghe Dincă. Joi, percheziția la locuința lui Gheorghe Dincă a fost întreruptă. În schimb, DIICOT a anunțat că a fost finalizată percheziția informatică asupra unor medii de stocare, respectiv un laptop, aparat foto, două telefoane mobile și stick-uri de memorie ridicate din casa lui Dincă, în prezența acestuia și a avocatului din oficiu, urmând ca datele obținute să fie prelucrate analitic de către specialiștii Biroului tehnic de coordonare a activităților de specialitate din DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din DCCO-IGPR.

De asemenea, joi au fost făcute și audieri în acest dosar. Părinții Alexandrei Măceșanu, despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o și apoi a ars cadavrul, au fot audiați la Poliția Caracal și le-au spus anchetatorilor că nu vor să se constituie parte civilă în dosar. La Poliția Caracal a fost și Dincă, alături de avocat.

Luni și marți, polițiștii și procurorii au făcut verificări și la marginea unei păduri aflate pe drumul Caracal-București, unde Gheorghe Dincă a susținut că ar fi aruncat trupul ars al Luizei. Inițial, Gheorghe Dincă a susținut că a aruncat în Dunăre trupul Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie. Luni, el le-a declarat anchetatorilor că ar fi ars trupul Luizei și i-a condus pe procurori la marginea unei păduri. Acolo, luni a fost găsit un sac cu fragmente osoase și cu cenușă. Bărbatul susține că ar fi ucis-o pe Luiza în casă, în aceeași zi în care a răpit-o, apoi i-ar fi incinerat trupul.

Marți, procurorii au descoperit noi fragmente osoase și dinți la marginea pădurii, iar după ce a fost cernută cenușa legiștii au concluzionat că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană, a anunțat DIICOT. În prezent, sunt așteptate rezultatele expertizelor realizate de Institutul Național de Medicină Legală.

Miercuri s-au împlinit două săptămâni de la dispariția Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani luată "la ocazie" de Gheorghe Dincă. În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani. Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce Alexandra a sunat încă de joi, de trei ori, la 112 pentru a-și anunța răpirea.

Duminică, 28 iulie, după ce inițial a negat că le cunoștea pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, 3 august, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.