Ministrul de Interne Mihai Fifor a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că cine a greșit în cazul Caracal ”va răspunde conform legii”, pentru că Alexandra și-a pus încrederea în noi, dar ”au fost greșeli de sus până jos”, promițând totodată că va ”reforma întregul aparat al ministerului”.

Mihai FiforFoto: gov.ro

”Vin să punem punct (...). Vom face reformarea întregului aparat al Ministerului. Tragedia de la Caracal a scos la iveală ce trebuie corectat. Alexandra și-a pus încrederea noi, au fost greșeli de sus până jos, eroarea umană a fost sancționată de la primele ore și vrem să le împiedicăm să se mai repete”, a declarat Fifor, subliniind că ”cine a greșit va răspunde conform legii”, în contextul anchetelor demarate cu privire la gestionarea cazului.

Ministrul de Interne a mai spus că ”doar pedepsirea celor vinovați nu este de ajuns” și că este necesară o ”reformă drastică în sistem, în atitudinea polițiștilor, în modul în care interacționază cu cetățenii, debirocratizarea și reformarea legislației în domeniu”.

Potrivit acestuia, Ministerul va acorda o atenție sporită tinerilor și siguranței în școli.

Acesta a anunțat că au fost dispuse mai multe echipe mixte polițiști-jandarmi pe străzi și continuă la nivel național verificările privind șoferii care practică transport ilegal de persoane.

"În primele 7 zile au fost indentificați 491 de conducători auto care făceau transport ilegal", a mai spus Mihai Fifor.