ALDE, care a criticat proiectul de rectificare bugetară, anunțând că nu îl va vota, "salută" decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea acestuia în şedinţa de guvern de astăzi, a transmis Varujan Vosganian. El spune că, așa cum a fost prezentat, acest proiect riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar stabilite.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aşa cum ne-a fost prezentat, acest proiect de rectificare bugetară riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar stabilite. În mod repetat, inclusiv public, ALDE a solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investiţiilor în derulare, vorbim în primul rând despre proiectele mari de investiţii (autostrăzi) dar si de investiţiile la nivel local. De asemenea, am atras atenţia asupra nevoii de a asigura resurse pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene şi am spus apăsat că nu acceptăm tăierea alocărilor bugetare de la ministere vitale precum transporturile, sănătatea, educaţia", a reacționat Varujan Vosganian, pe Facebook.

El a spus că în ședința de miercuri a Coaliției, ALDE a prezentat din nou PSD aceste constrângeri de construire a rectificării bugetare, iar acum aşteaptă următoarea reuniune a coaliţiei de guvernare pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de Finanţe pentru rezolvarea situaţiei.

Proiectul privind prima rectificare din acest an a fost discutat de Guvern în ședința de joi în primă lectură, a declarat Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Guvernului. Acesta a precizat că proiectul urmează să fie aprobat în ședința următoare. Întrebat de ce nu a fost aprobată joi rectificarea, Nelu Barbu a spus că decizia Guvernului a fost "să mai analizeze în detaliu fiecare aspect" din proiect.