Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza, se plânge că este obosit și primește apă care se încălzește, în timpul perchezițiilor din casa lui, susține Claudiu Lascoschi, avocatul acestuia. El mai afirmă că toți cei care participă la cercetările din casa lui Dincă "lucrează în condiții grele".

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

Avocatul lui Dincă a susținut, miercuri, la Antena3, că acesta "cooperează clar cu anchetatorii", chiar dacă există unele dubii în privința informațiilor pe care le furnizează.

"S-a afirmat nefondat că el conduce ancheta. Nu, nu el conduce ancheta, dar în condițiile în care este singurul care știe unde se află ceea ce a pus într-un loc anume, e normal ca el să îi conducă pe anchetatori. Nu au cum anchetatorii să îl conducă pe el. Este un aspect care trebuie lămurit", a afirmat avocatul.

Întrebat despre faptul că inițial Dincă a susținut că a aruncat în Dunăre trupul Luizei, avocatul a spus că, "în mare, ceea ce a spus s-a adeverit". "Nu avem unde să știm că i-a trimis pe piste greșite. (...) El a colaborat cu organul judiciar și s-au găsit niște probe. Asta arată o colaborare și un ajutor efectiv dat. El i-a condus pe anchetatori și ați văzut că s-au descoperit probe (...) El a dat detaliile. Că poate a mai și mințit, sigur, că orice inculpat, chiar și în caz de furt și nu numai în caz de omor - se mai minte, nu e un caz unic când un inculpat minte. Se poate să nu spună adevărul 100%".

Avocatul a mai susținut că suspectul s-a plâns, în cursul anchetei, că este obosit: "El era obosit de atunci, este foarte obositor acolo. Sunt niște condiții foarte grele acolo pentru toată lumea - și pentru polițiști, și pentru inculpat, și pentru avocat".

La remarca moderatorului, că el primește apă și mâncare pe durata perchezițiilor, avocatul a afirmat: "Primește apă, dar apa se încălzește și este o problemă. Nu au frigider acolo și se bea apă caldă, cum am băut și eu. Sper să își facă ceaiuri. Ceai se poate bea, apă nu se mai poate bea la un moment dat".

Polițiștii și procurorii s-au întors miercuri dimineață pentru a șasea zi de percheziții la locuința din Caracal a lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. În ultimele două zile, anchetatorii au făcut verificări și la marginea unei păduri unde Dincă a susținut că a aruncat trupul ars al Luizei, iar acolo au fost găsite fragmente osoase, dinți și cenușă. DIICOT a anunțat că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană.