În ziua în care liderul USR, Dan Barna, a început campania de strângere de semnături pentru candidatura sa la prezidențiale din partea Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș a transmis un mesaj video în care spune că îl sprijină pe liderul USR pentru Cotroceni pentru că "e vocea unei noi generații". Liderul PLUS mai spune că Dan Barna nu va fi nici președinte-jucător, nici președinte-spectator.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Dan nu va fi nici președinte-jucător, nici președinte-spectator. Dan Barna va fi un președinte-arbitru, un mediator. Un președinte care să capete încrederea cetățenilor români că poate uni, că poate mobiliza toate părțile din societate alături de un nou proiect pentru România", a transmis Dan Barna.

El spune că Alianța USR-PLUS vrea să câștige alegerile prezidențiale, dar și pe cele locale și pe cele parlamentare.

"Alcătuim un tandem, iar eu voi vorbi în această campanie, la fel ca-n următoarele două, despre guvernare. Pentru că românii vor să știe de ce vrem să câștigăm puterea și, mai ales, ce vrem să facem cu ea. Vom strânge, deci, începând de astăzi, semnături pentru candidatul nostru comun și vom vota cu Dan Barna”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș. Cioloș spune că nu a participat la evenimentul de miercuri, de strângee de semnături, din cauza unei situații personale.

CITEȘTE ȘI: Dan Barna a început strângerea de semnături pentru candidatura la prezidențiale: Miza reală este ca România să se schimbe. Avem o revoluție neterminată