Fostul președinte Traian Băsescu compară anunțata alianță politică ALDE-ProRomânia cu "un mini USL format din resturi din cele două partide, care îi va îngropa și pe unii, și pe alții". El a spus că problema care se pune este ce se va întâmpla cu participarea ALDE la guvernare - dacă partidul lui Tăriceanu va ieși din coaliție sau dacă va aduce la guvernare și formațiunea lui Victor Ponta.

Traian BasescuFoto: Hotnews

"Încurcate sunt căile Domnului!", a fost reacția lui Băsescu la anunțul făcut de Călin Popescu Tăriceanu.

Traian Băsescu a apreciat, la Digi 24, că această alianță este un mini USL format din rămășițe din PSD și PNL. "E un mini USL pentru că partidele acestea sunt formate din resturi din PSD și PNL. Nu cred că va fi a treia forță politică, cred că acestă colaborare îi va îngropa și pe unii, și pe alții, pentru că domnul Tăriceanu este specialist în îngropăciuni. Așa cum a îngropat PNL, va îngropa și noua alianță politică", a declarat fostul președinte.

El consideră că nici Ponta, dar nici Tăriceanu nu au făcut o bună afacere: "Nu au făcut o afacere bună. Calcule greșite. Disperarea i-a împins la o soluție pe care o va valorifica în prima instanță Tăriceanu, ca să ia 3-4% la prezidențiale, apoi se vor lecui".

Băsescu a spus că problema care se pune însă este ce se va întâmpla cu participarea ALDE la guvernare - dacă partidul lui Tăriceanu va ieși din coaliție sau dacă va aduce la guvernare și formațiunea lui Victor Ponta. "Nu se poate ca ALDE să facă un protocol de colaborare și să rămână în actuala situație cu puterea. (...) Eu, adversar convins al PSD, vă spun că PSD va rămâne la guvernare pentru că nimeni nu vrea să guverneze în locul lor. Cred că vor gasi o formulă ca ALDE să îl aducă pe Ponta în susținerea PSD la guvernare, și nu invers", a adăugat Traian Băsescu.