Donald Trump îl va primi marți, 20 august, la Casa Albă, pe președintele Klaus Iohannis.

Iohannis și TrumpFoto: Presidency.ro

„Cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalități de a răspunde numeroaselor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite și România și modalitățile de a promova un comerț echitabil și reciproc și parteneriate energetice”, se arată într-un comunicat al Casei Albe publicat marți.

Vizita are loc cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului și a 15 ani de la aderarea României la NATO, potrivit sursei citate.

„Președintele (Donald Trump) așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste aniversări importante împreună cu președintele Iohannis”, se mai arată în acest comunicat.

La scurt timp după comunicatul Casei Albe, Administrația prezidențială a anunțat că „președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump”.

„Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic.

Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.