Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Borboly Csaba, este judecat pentru abuz în serviciu, la Tribunalul Harghita, a fost amânat, marţi, din cauza lipsei unui avocat şi a interpretului de care avea nevoie unul dintre inculpaţi, transmite Agerpres.

Borboly CsabaFoto: Agerpres

Judecătorul cauzei a anunţat că atât avocatul din oficiu al unuia dintre inculpaţi, care a lipsit şi care nu şi-a asigurat substituirea, cât şi interpretul care a fost înştiinţat şi nu a venit la şedinţa de judecată, au fost amendaţi cu câte 500 de lei.

La termenul de marţi trebuia să fie audiat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, şi primii doi martori în proces, auditori ai Camerei de Conturi, dar acest lucru nu a mai fost posibil.

Audierile vor avea loc în data de 5 septembrie, termenul la care a fost amânat procesul.

Potrivit DNA Târgu Mureş, Borboly Csaba, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - câte trei acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - trei acte materiale, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Aceeaşi sursă susţine că prejudiciul total produs judeţului Harghita, ca urmare a activităţilor inculpaţilor, desfăşurate în anii 2010 şi 2011, este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată).

Trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina şi au fost condamnaţi, iar în cazul celorlalţi zece, procesul continuă.