Primele cercetări ale procurorilor în cazul fetei pline de sânge din Galați arată că aceasta nu a fost violată, ci a întreținut de bunăvoie relații sexuale cu un băiat de 14 ani, care este cercetat acum pentru act sexual cu un minor, a declarat, marți, pentru HotNews.ro procurorul Traian Iancu de la Parchetul Judecătoriei Galați. El a precizat că este așteptat rezultatul expertizei medico-legale, pentru a se stabili cum a suferit copila acele leziuni grave pentru care a fost operată. Cazul a revoltat opinia publică, în condițiile în care doi polițiști au refuzat să o ajute pe copilă, stând în mașina Poliției fără a interveni în vreun fel.

Incident in GalatiFoto: Captura Facebook

Potrivit sursei citate, procurorii au audiat-o pe fata de 14 ani la spital, în prezența unui avocat din oficiu și a unui reprezentant de la Direcția pentru Protecția Copilului, iar aceasta a afirmat că a avut de bunăvoie relații sexuale cu băiatul de 14 ani, pe care l-a cunoscut în urmă cu aproximativ două luni. De asemenea, au fost audiați și băiatul și o rudă a acestuia, precum și verișoara fetei, cu care aceasta a mers în locuința tânărului, iar toate datele de până acum ar arăta că fata nu a fost violată.

"Până la acest moment nu există probe care să ducă la suspiciunea că raportul sexual a avut loc prin constrângere. Așteptăm rezultatul expertizei medico-legale pentru a stabili cum a suferit fata acele leziuni grave", a declarat procurorul Traian Iancu.

El a precizat că urmează, de asemenea, să fie făcute expertize psihiatrice în cazul ambilor adolescenți, pentru a se stabili dacă au avut discenământ.

Procurorul a relatat și cum ar fi avut loc faptele, conform celor implicați și audiați. Astfel, sâmbătă, în jurul orei 17.00, fata a plecat de la casa familială împreună cu verișoara ei în vârstă de 15 ani și au mers în zona Palatului de Justiție, unde s-au întâlnit cu băiatul de 14 ani. Ambele fete au mers apoi la casa familiei băiatului. "Acolo, fata de 14 ani și băiatul au întreținut relații sexuale, într-o cameră, în timp ce verișoara ei și o rudă a băiatului se aflau într-o altă încăpere", a mai precizat procurorul.

Potrivit acestuia, băiatul este cercetat pentru act sexual cu un minor.

Duminică seară, fata a fost preluată de o ambulanță de pe stradă, unde era plină de sânge pe picioare. Cazul a revoltat opinia publică în condițiile în care doi polițiști din Galați au fost filmați în timp ce asistau fără să intervină în vreun fel pentru a o ajuta pe copilă, despre care au existat informații că a fost victima unui viol. Deși fata era plină de sânge pe picioare și speriată, cei doi polițiști nu au avut nicio reacție.

Oamenii de pe trotuar le-au cerut ajutorul polițiștilor, iar aceștia au refuzat să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Fata a refuzat să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii au asistat pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă, fata a fost transportată la spital, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și spunea că se confirmă că victima a fost violată.

Fata este de doi ani în sistemul de protecție socială, la o casă de tip familial din Galați, alături de alți 7 copii.

Directorul Ambulanței Galați, Mihai Polinschi, cât și de surse din Spitalul Județean de Urgență din Galați afirmau că fata le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată. De asemenea, șeful Serviciului de Ambulață Galați a declarat pentru HotNews.ro că fata era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulață și că "putea să moară".

Versiunea conducerii Direcției pentru Protecția Copilului Galați a fost însă că fata le-a spus reprezentanților DGASPC care au mers le spital că nu a fost violată, ci ar fi avut de bunăvoie relații sexuale cu băiatul de 14 ani.

Copila este internată la Spitalul Județean Galați, unde a fost operată după ce a suferit o ruptură vaginală și a avut nevoie de transfuzie de sânge.