Anchetatorii s-au întors marți dimineață, la locuința din Caracal a lui Gheorghe Dincă, pentru a cincea zi de percheziții. Cel care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu a fost adus și el la percheziții.

Casa lui Gheorghe DincaFoto: Agerpres

UPDATE 11.13 Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, consideră că Gheorghe Dincă ar sfătuit de cineva cu experiență juridică ce să le spună anchetatorilor în așa fel încât, după identidicarea celor două victime, să fie închis cazul.

”Se vorbește despre mai multe victime. Mie îmi este teamă că acest caz se va închide odată ce sunt identificate cele două victime. Eu cred că Dincă, dând aceste două victime, Alexandra și Luiza, încearcă să închidă cazul. Asta mă tem eu. Anchetatorii susțin că vor merge mai departe, dar eu cred că asta încearcă el. (...) Trebuie făcute săpături, are în curte buncăre betonate, tranșee, puțuri, este ceva incredibil, a declarat marți dimineață Tonel Pop, avocatul familiei Luizei.

UPDATE 10.03 În paralel cu verificările din locuința lui Dincă, au loc noi căutări în pădurea de la marginea Caracalului unde luni s-a găsit un sac cu oase și cenușă. Între timp, sacul cu rămășițe arse a fost adus marți dimineață la Institutul de Medicină Legală din București, pentru expertize.

De asemenea, surse judiciare au declarat pentru Mediafax că tot marți vor fi expertizate și cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă ridicate de anchetatori. De pe unul dintre telefoane ar fi sunat și Alexandra, de trei, ori la 112, joi, 25 iulie, pentru a spune că a fost răpită, sechestrată și violată, fără a fi, însă, salvată. În aceeași zi, Gheorghe Dincă ar fi fost într-un centru comercial din Craiova, unde a încărcat o altă cartela telefonică, acesta fiind surprins pe camerele de supraveghere.

Un sac cu fragmente osoase și cenușă a fost găsit într-o pădure de lângă Caracal, iar din declarațiile date de Gheorghe Dincă acestea ar aparține Luizei Melencu, tânăra dispărută în aprilie, a declarat luni purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Duminică a fost prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul. De asemenea, verificări au mai fost făcute și în curtea casei, care are o suprafață de câteva hectare. Procurorii au anunțat că verificările în locuința și în mașinile bărbatului vor continua în zilele următoare, în prezența acestuia.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani.

Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat încă de miercuri, de trei ori, la 112 pentru a-și anunța răpirea.

Duminică, 28 iulie, după ce inițial a negat că le cunoștea pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.