Premierul Viorica Dăncilă a semnat luni decizia privind numirea lui Pelmuș Pandelea în funcția de secretar general la Ministerul de Interne.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, dl Pelmuș Pandelea i se aplică mobilitatea din funcția publică de inspector guvernamental în cadrul SGG în funcția publică de secretar general în cadrul MAI”, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unui articol publicat în 2007 de România Liberă, acesta „și-a început cariera ca șef al Uniunii Tineretului Comunist la Ministerul de Interne”.

Generalul Pelmuș Pandelea a mai fost secretar general al MAI în vremea Guvernului Tăriceanu, fiind eliberat din funcție în ianuarie 2009, când ministru de Interne era Gabriel Oprea. Acesta a câștigat însă procesul și a fost repus în funcție de Emil Boc, după cum relata atunci ziuadeconstanta.ro.

În 2018, acesta a încasat, potrivit declarației de avere postată pe site-ul SGG, o pensie de 141.636 lei de la Casa de Pensii MAI.

Tot luni, premierul a semnat decizia privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, a funcției publice de secretar general al MAI de către Bogdan Mihail Ivănescu.