Procurorul General interimar din Republica Moldova, Dumitru Robu, numit în funcție săptămâna trecută, a dispus deschiderea unui dosar penal privind uzurparea puterii de stat, de către fosta guvernare, în perioada 7-14 iunie a anului acesta, transmite Radio Chișinău.

Andrei NastaseFoto: Facebook - Andrei Nastase

Ordonanța dată de fostul interimar de la șefia Parchetului General, Igor Popa, pe 23 iulie, prin care se dispunea neînceperea urmăririi penale, a fost anulată pentru erori de fapt şi de drept.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept.

„Castelul din cărți de joc construit de Plahotniuc și slugile sale începe să se prăbușească!”, a reacționat, pe Facebook, ministrul de Interne Andrei Năstase, cel care depusese plângerea penală inițială.

”Denunțul meu va fi așadar examinat de Procuratură! Cei vinovați de această crimă gravă – cea mai gravă dintre toate – trebuie să fie trași la răspundere! Voi lupta până la capăt și voi furniza Procuraturii toate informațiile necesare pentru bunul mers al anchetei!”, spune Năstase.

În denunțul depus la data de 18 iunie, Năstase solicita tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc precum și tragerea la răspundere a liderului PDM, potrivit Unimedia.