​Anchetatorii au reluat luni dimineață cercetările pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, aceasta fiind a patra zi în care polițiștii și procurorii încearcă să caute probe ale uciderii celor două tinere, Luiza și Alexandra.

Gheorghe DincaFoto: Agerpres

Echipele de polițiști și procurori DIICOT au ridicat duminică noi probe care urmează să fie analizate. Este vorba despre probe din podul casei, dar și despre haine care, la prima analiză, nu ar fi ale Luizei. Potrivit DIICOT, au fost găsite și ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, iar verificările în locuința și în mașinile bărbatului vor continua în zilele următoare, în prezența acestuia.

DIICOT a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în urma cercetărilor făcute în locuința lui Gheorghe Dincă au fost găsite și ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, care urmează să fie "procesate".

Duminică a fost prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul. De asemenea, verificări au mai fost făcute și în curtea casei, care are o suprafață de câteva mii de metri pătrați.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu. Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani.

Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

Duminică, după ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.