Echipele de polițiști și procurori DIICOT au încheiat verificările făcute duminică, pentru a treia zi la rând, în locuința lui Gheorghe Dincă și au fost ridicate noi probe care urmează să fie analizate. Este vorba despre probe din podul casei, dar și despre haine care, la prima analiză, nu ar fi ale Luizei. Potrivit DIICOT, au fost găsite și ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, iar verificările în locuința și în mașinile bărbatului vor continua în zilele următoare, în prezența acestuia.

Gheorghe DincaFoto: Agerpres

DIICOT a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în urma cercetărilor făcute în locuința lui Gheorghe Dincă au fost găsite și ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, care urmează să fie "procesate".

Procurorii precizează că cercetările în locuința, în dependințele, în autoturismul și în autoutilitara lui Gheorghe Dincă nu au fost finalizate și vor fi continuate și în cursul zilelor următoare, "în mod neîntrerupt", în prezenta inculpatului și a avocatului său.

De asemenea, DIICOT menționează că activitățile de cercetare și căutare care nu presupun prezența inculpatului sunt încă în desfășurare.

Anchetatorii au sigilat duminică, la 15.00, casa lui Gheorghe Dincă și au plecat cu probele pe care le-au ridicat în timpul zilei, potrivit Mediafax. Este vorba despre probe ridicate din podul casei bărbatului, dar și despre haine găsite pe un câmp dintre Craiova și Caracal și care, la prima analiză, nu ar fi ale Luizei.

Anchetatorii au ridicat aceste haine după ce au fost sesizați de o femeie. "De o săptămână am văzut hainele astea aici. Veneam la șosea în fiecare zi să iau pe soțul meu și de aseară de când am văzut căutările până acolo m-am gândit. Sunt niște blugi de damă, blugi, pantaloni scurți”, a spus femeia, care a participat la ridicarea probelor.

Locul indicat este aproape de drumul spre Craiova, unde Dincă le-a spus anchetatorilor că a aruncat telefonul Luizei într-un lan de floarea-soarelui, la o distanță de aproape nouă kilometri de locuința sa.

Duminică a fost prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul. De asemenea, verificări au mai fost făcute și în curtea casei, care are o suprafață de câteva mii de metri pătrați.

După ce a participat la perchezițiile de la locuința sa din Caracal, Gheoghe Dincă este dus în arestul Poliției Olt, unde își va petrece noaptea. Luni vor fi reluate verificările la locuința unde bărbatul a spus că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu. Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani.

Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

Duminică, după ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.