Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică mai multe atenționări imediate cod galben de furtună, care vizează cel puțin zece județe din țară, precum și București.

Nori de furtunaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

O avertizare cod galben de furtună este în vigoare până la ora 16.00 în municipiul Bucureşti, unde, conform meteorologilor, se vor semnala averse ce vor cumula 15...20 l/mp, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și grindină de mici dimensiuni.

Vor fi de asemenea sub cod galben de furtună în cursul acestei după-amiezi și județele Sălaj și Bistriţa-Năsăud, precum și Timiş și Alba. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, ploi cu caracter de aversă care local vor cumula 20...25 l/mp, precum intensificări de scurtă durată ale vântului.

În zona de sud a țării, furtunile se vor abate asupra altor șase județe - Ialomiţa, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, unde se vor semnala de asemenea frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula local 25 l/mp.

UPDATE: Meteorologii au emis atenționări imediate de furtuni și pentru județele Hunedoara, Mureş, Sibiu și Braşov. De asemenea, avertizările pentru Călăraşi, Giurgiu, Ilfov și Alba au fost prelungite.