Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au prins 28 de cetăţeni din Afganistan, însoţiţi de două călăuze române, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa spre Ungaria. 17 dintre migranți sunt tineri cu vârsta între 11 și 18 ani.

Grup de migranti, descoperit la granitaFoto: Politia de Frontiera

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, acţionând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din Carei au identificat sâmbătă, pe direcţia comunei Ciumeşti, judeţul Satu Mare, două mașini care circulau spre frontiera cu Ungaria. Mașinile au fost interceptate, stabilindu-se că erau conduse de doi români. De asemenea, la aproximativ 4 kilometri de linia de frontieră a fost reţinut un grup de persoane format din 28 de cetăţeni străini care se îndreptau spre linia de frontieră.

Din primele verificări, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan - 11 adulţi şi 17 minori - cu vârste cuprinse între 14 şi 31 de ani, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. S-a mai stabilit că afganii au fost transportaţi până în zona de frontieră cu cele două mașini conduse de români, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Șoferii români sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii din Afganistan pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Cei doi șoferi urmează să fie duși în instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.