Un copil în vârstă de 9 ani a murit în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, în județul Tulcea, după ce căruța în care se afla a fost luată de o viitură pe un pârâu. El se afla împreună cu doi adulți și un alt copil, care au reușit să se salveze.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pompierii tulceni au fost solicitați să intervină sâmbătă noaptea în localitatea Casimcea, pentru căutarea unui copil de nouă ani care fusese luat de o viitură pe un pârâu. "Patru persoane au încercat să treacă cu căruța, trei s-au salvat, iar copilul de nouă ani este dispărut”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta" Tulcea.

Potrivit acestora, în căruță se aflau doi copii și doi adulți, iar incidentul s-a petrecut în timp ce încercau să traverseze un pârâu al cărui debit a crescut în urma precipitațiilor din ultima vreme.

Copilul a fost găsit în jurul orei 23.30, după aproape patru ore de căutări, la aproximativ trei kilometri și jumătate distanță de locul în care a fost luat de viitură. El era în apă, în stare de inconștiență, iar salvatorii au început imediat protocolul de resuscitare. Din păcate, copilul nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decedat.

Polițiștii tulceni au deschis un dosar de cercetare în acest caz.