Vântul a doborât copaci peste maşini şi a smuls acoperişuri, iar mai multe străzi au fost inundate, sâmbătă seară, în urma unei furtuni care s-a produs în municipiul Constanţa, potrivit Agerpres.

Copaci cazutiFoto: IGSU

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", intervenţiile pompierilor sunt în derulare, în condiţiile în care numărul apelurilor la 112 de la cetăţeni este mare.

"Detaşamentul port a intervenit pentru degajarea copacilor căzuţi pe trei maşini, un acoperiş şi o ţeavă de gaz, pe str. Nehoiu, Poarta 6. (...) La Brotăcei, un acoperiş a căzut peste o maşină. (...) Detaşamentul Fripis intervine la restaurantul Beirut, unde acoperişul a fost luat de vânt şi aruncat pe firele electrice. (...) O schelă a căzut în Mamaia", a transmis ISU, menţionând că acestea sunt doar o parte dintre intervenţii.

Conform sursei citate, pompierii intervin şi în alte localităţi precum Grădina, unde sunt inundate o casă şi o curte, dar şi Hârşova, unde sunt inundate trei case şi trei curţi.

Reclamaţii de la cetăţeni a primit şi Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa, după ce mai multe străzi au fost inundate.

"În urma ploilor abundente, care au depăşit cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare din judeţul Constanţa, într-un interval scurt de timp, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 9 reclamaţii în Constanţa, zona Tomis Nord şi zona Butoaie din Staţiunea Mamaia, şi 3 reclamaţii din Eforie Nord. Echipele de intervenţie ale RAJA, echipate cu vidanje, wome şi pompe de mare putere, răspund în prezent la toate solicitările primite la dispeceratul societăţii, intervenind pentru scoaterea apei din subsoluri şi pentru degajarea carosabilului", a anunțat RAJA Constanţa.