Site-ul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" a fost ţinta a două atacuri informatice, sâmbătă, astfel că au apărut mesaje obscene la adresa PSD, precum și un îndemn către români să vină în număr cât mai mare la mitingul din 10 august. De asemenea, la cel de-al doilea atac a fost postat și un mesaj prin care se cerea demisia Guvernului.

site INML spart de hackeriFoto: Captura

Pe site-ul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), în locul paginii de start sâmbătă după-amiază a fost postat textul "Hacked by #X_v. Am doar câteva mesaje care aş vrea să fie ascultate". Urmau mesaje injurioase la adresa PSD, a lui Liviu Dragnea, dar și a lui Gheorghe Dincă, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două fete.

De asemenea, românii erau îndemnați să vină în număr cât mai mare la mitingul din 10 august: "Vă aşteptăm în număr cât mai mare la protestul din 10 august, suntem cu voi".

Ulterior, mesajele au dispărut, și a apărut o pagină goală. La scurt timp, site-ul a fost din nou spart, de data aceasta pe pagina de start apărând textul: "Hacked by #X_v. Am revenit cu un mic update".

Au fost afișate alte patru mesaje, între care: "Vrem o românie mare, liberă și curată" și "Demisia, Jos PSD".

Au fost afișate și două fotografii - una cu premierul Viorica Dăncilă și cealaltă cu fostul lider al PSD Liviu Dragnea. Pe prima dintre ele apare mesajul: "Poporul vă cere demisia, Analfabetă mincinoasă".

Sâmbătă searaă, pe site-ul INML apare mențiunea "Pagină în construcție".

Institutul de Medicină Legală a finalizat analizele de laborator pe probele ridicate din casa lui Gheorghe Dincă, iar rezultatul este că în oasele arse care au fost expertizate a fost identificat ADN-ul Alexandrei, a anunțat sâmbătă DIICOT.