Angela Nicolae, noul prefect al județului Olt, a venit sâmbătă în Caracal, la locuința lui Gheorghe Dincă, și a făcut declarații de neînțeles: „Vreau să mi se întipărească foarte bine în minte acest loc”, a spus ea, precizând că nu a luat măsuri, fiind în funcție de numai trei zile, relatează Mediafax.

Angela Nicolae, prefect de OltFoto: Captura YouTube

Noul prefect al județului Olt, Angela Nicolae, a ajuns sâmbătă, în jurul orei 14.00, la locuința lui Gheorghe Dincă, iar întrebată, de presă, de ce a venit, aceasta a răspuns că vrea „să i se întipărească foarte bine în minte acest loc”.

„Am venit ca om. Vreau să mi se întipărească foarte bine în minte acest loc, am simțit nevoia să văd personal locul desfășurării evenimentelor. Simt nevoia să mi se întipărească în memorie, să îmi amintesc întotdeauna care este datoria mea de funcționar public. De a fi orientat spre cetățean. Întreaga mea compasiune către familiile victimelor. Eu am încredere în instituțiile statului, în organele de cercetare ale DIICOT, am încredere în justiție”, a spus Angela Nicolae.

Întrebată ce măsuri a luat în acest caz, Angela Nicolae a spus că este prefect de numai trei zile.

„Avem datoria de a verifica ce nu a mers bine în acest lanț al acțiunilor pentru a lua cele mai bune decizii în viitor. (...) M-am gândit, de ieri, din prima zi (...) Nu aș vrea să intrăm în astfel de discuții. Aș putea să vă recit pe de rost atribuțiile prefectului. În viitor (...) vom analiza. Sunt în a treia zi de mandat. Nu este o scuză, nu e o justificare. Urmează să arăt ce pot”, a spus Angela Nicolae.

Potrivit prefectului, Corpul de Control al MAI verifică dacă Prefectura Olt a fost informată la timp despre situația din Caracal și ce măsuri au fost dispuse.

Angela Nicolae a depus o coroană de flori la locul unde sute de oameni au aprins candele, în memoria Alexandrei.

Prefectul și subprefectul din Olt au fost demiși, în urmă cu o săptămână, de ministrul de Interne de atunci, Nicolae Moga, care a anunțat că va propune noi nume în ședința de Guvern.

Demisiile au fost cerute de premierul Viorica Dăncilă, ca urmare a modului defectuos în care s-a intervenit în cazurile de la Caracal.

Petre-Silviu Neacșu, prefectul de Olt demis, se afla în concediu în momentul producerii tragediei. Alături de el a fost schimbat și Radu-George Ioniţă, subprefectul județului Olt.