Demiterea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, ca urmare a declarațiilor sale referitoare la Cazul Caracal a ajuns și în presa internațională, fiind cea mai citită știre pe site-ul BBC News.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

Jurnaliștii britanici consemnează faptul că premierul român a concediat-o pe Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, din cauza faptului că declarațiile acesteia au fost ”profund greșite”.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că afirmațiile lui Andronescu despre răpirea adolescentei Alexandra, în vârstă de 15 ani, demonstrează o lipsă de înțelegere.

Andronescu a declarat, într-o emisiune TV, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită, sechestrată și ucisă după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Dăncilă a calificat aceste comentarii ca fiind iresponsabile, însă ministrul s-a apărat susținând că nu a dorit să dea vina pe părinți sau pe victimă.

Jurnaliștii mai notează că ministrul Educației este ultimul dintr-o serie lungă de oficiali care au fost demiși în urma Cazului Caracal.

BBC News relatează întreaga poveste și notează că lumea a protestat în București față de modul în care poliția a tratat cazul Alexandrei, care a sunat de trei ori la 112, pentru a fi salvată.