Meteorologii anunță, pentru ziua de sâmbătă, vreme instabilă cu averse și descărcări electrice, iar de duminică deși ploile dispar, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale, informează reprezentanții ANM, citați de Mediafax.

Cum va fi vremeaFoto: Hotnews

Meteorologii anunță, pentru ziua de sâmbătă, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

„De duminică vom asista la o ameliorare semnificativă a vremii sub aspectul ploilor, însă regimul termic va fi caracterizat de valori diurne mai coborâte decât cele normale, specifice perioadei. Ploile vor fi mult mai puține și vă pot spune faptul că duminică cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului, când local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în centru, sud și est se vor semnala ploi de scurtă durata și descărcări electrice”, a declarat pentru Mediafax meteorologul de serviciu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, vântul va sufla moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade Celsius.

„Duminică în Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază și seară, când se vor semnala averse și descărcări electrice. Slab și moderat vântul, cu unele intensificări în timpul ploilor, maximă de 27, 28 grade Celsius”, mai arată sursa citată.

La munte vor mai fi înnorări temporare și local e posibil să apară ploi de scurtă durată, însoțite de fenomene electrice.

„Pentru zona litoralului, duminică se anunța o vreme mult ameliorată față de ceea ce așteptam. Practic, duminică, în zona litoralului o vreme chiar bună cu un cer variabil, probabilitate redusă de apariție a ploilor de scurtă durată, vântul nu va crea probleme urmând a sufla slab și moderat, iar în ceea ce privește regimul termic vom avea cam 26,-27 grade Celsius”, a mai precizat reprezentantul ANM.