Ancheta continuă, sâmbătă, la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul care a susținut la audieri că le-a ucis pe Alexandra, de 15 ani, și pe Luiza, de 18 ani. Sâmbătă seară, familia Alexandrei a fost anunțată că rezultatul testelor ADN efectuate de Institutul de Medicină Legală arată că oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparțin fetei de 15 ani care a sunat de 3 ori la 112, însă după un lung șir de erori anchetatorii au pătruns în locuința suspectului abia 19 ore mai târziu.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 9.15 Gheorghe Dincă, bărbatul care le-a declarat anchetatorilor că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza, a ajuns la locuința sa din Caracal, pentru a lua parte la cercetări.

Alexandru Cumpănașu a anunțat, vineri seara, că familia Alexandrei a fost sunată de ministrul Justiției, Ana Birchall, care le-a transmis că ADN-ul din oasele găsite în butoi și analizate de INML este al fetei. Astfel, se confirmă ceea ce Gheorghe Dincă declarase încă de duminică, și anume că a ucis-o pe Alexandra. Ancheta continuă sâmbătă, fiind analizată și posibilitatea de a exista mai multe victime, mai ales că Dincă a spus că a ucis-o și pe Luiza.

La cercetarea de la fața locului participă procurori DIICOT de la structura centrală, polițiști ai Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Institutului Național de Criminalistică, precum și ofițeri ai Serviciului Criminalistic din Poliția Capitalei.

În urma percheziției făcute vineri la locuința lui Dincă au fost găsite noi fragmente osoase și probe biologice care urmează să fie expertizate genetic și antropologic, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. Vineri, anchetatorii au găsit în parcul din Caracal cartela SIM și telefonul Alexandrei, după ce Gheorghe Dincă a indicat locul în care a aruncat telefonul.

Căutările s-au încheiat vineri în jurul orei 18.00 și sunt reluate sâmbătă dimineață. În curtea lui Gheorghe Dincă urmează să fie verificate și gropile betonate, fiind așteptate utilaje pentru a se putea realiza acest lucru. Percheziția în "casa groazei" are loc în prezența lui Dincă.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani.

Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea. Duminică, după ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.

În noaptea de joi spre vineri, când Dincă a fost din nou audiat, el le-ar fi oferit noi detalii anchetatorilor despre faptele comise. Anterior, procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, preciza că anchetatorii l-au întrebat pe Gheorghe Dincă ce a făcut cu cadavrele după ce le-a ucis pe fete, dar acesta a devenit confuz, spunând inițial că a aruncat corpul fetei de 18 ani în Olt, apoi și-a schimbat declarația, spunând că l-a aruncat de fapt în Dunăre.