„România are nevoie de educație, are nevoie de un ministru care să fie un profesionist al domeniului, are nevoie de un sistem care să fie în mică măsură atins de decizii politice. (...) În momentul în care am anunțat public, după examenul de titularizare, că profesorii care nu au luat nici măcar nota 5 nu au ce să mai caute în sistemul de învățământ. (...) după declarația mea publică legată de notele profesorilor, trebuie să vă mărturisesc că mi s-a cerut să schimb acest ordin de ministru”, a spus Ecaterina Andronescu.
Aceasta nu a precizat, însă, cine i-a cerut schimbarea ordinului de ministru.
„N-am făcut-o și nici nu aveam de gând s-o fac, pentru că încălcam propriile mele convingeri. Nu vreau să încerc să mă scuz, dar este o realitate. (...) Știam când am acceptat că vine momentul în care trebuie să plec de aici. Plec cu convingerea că nu am făcut lucruri greșite”, a continuat Andronescu.
Ecaterina Andronescu a anunţat, la finele lunii iulie, că dascălii care au luat sub nota 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea şi că vrea să ia această măsură întrucât „nu poţi să fii un profesor care ia mai puţin de 5 şi tu să pretinzi elevilor note de trecere”.
Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.
Noul ministru o sa fie mai ascultator, va lasa sa predea si profesorii cu note sub 4, ca doar si aceia voteza cu pedesereul, nu?!
Se pare ca Dracnea a gresit considerabil cand a zis despre Veorica "este neconflictuala"!
astfel trebuie sa arate prestatia unui ministru?
ciudat mod de a vorbi dupa al treilea(?) mandat la
educatie;
oare urmeaza iar pop liviu, ca s-au imputinat livii?
Avem cei mai multi analfabeti functional din UE
2 copii din 5 au luat bacalaureatul dar " nereusitii "au avut posibilitatea înscrierii la facultate(generatiile 2007 - 2019 )!
Desfiintarea scolilor de arte si meserii, trecand prin patronarea suveicii diplomelor de stat incredintate unei firme private pana la incercarea de a desfiinta UEFICSDI
Prin HG nr.77/2009,actuala septuagenara vopsita la zi, a suplimentat numărul de locuri în licee prin desfiinţarea Şcolilor de Arte şi Meserii (echivalentul şcolilor profesionale de azi).
Scoala s-a schimbat dramatic de la 89 incoace si nimeni nu-i mai da de cap din sute de motive. Fiecare individ care deschide gura la TV sa-si dea cu parerea despre invatamant injura ministrul de parca el ar fi adus apocalipsa, cand, de fapt, in formula lui actuala, ca si comunismul de tip ceausist, el nu se poate reforma pentru ca sistemul refuza schimbarea.