Conducerea Poliției Județene Constanța a anunțat vineri că a dispus verificări după ce un bărbat a acuzat că polițistul care a preluat apelul său la 112 i-a spus că nu are echipaj disponibil și i-a recomdandat să facă poze pe care să le ducă a doua zi la Poliție. Bărbatul sunase pentru a reclama că urmărise doi adolescenți care, băuți fiind, au fost pe punctul de a provoca un accident rutier.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul care a sunat la 112 a relatat, pe Facebook, că doi adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani circulau cu o mașină cu peste 100 de kilometri pe oră, fiind la un pas de a provoca un accident.

"Era să ne tamponăm la o intersecție, am reușit să mă țin după ei și să-i opresc (pentru că li s-a oprit motorul mașinii din care ieșea și fum, ulei încins și apa fiebea) și am descoperit doi copii băuți morți și fumați cred, care erau în mijlocul unei petreceri! Unul din ei a fugit în curtea unui consătean, care a ieșit la 3 dimineața cu furca în stradă, că un străin îi trăgea de geamuri, l-am calmat și i-am povestit situația cu cei doi copii... Jumătate din sat era treaz și pe stradă de isprava copiilor și de zgomotul mașinii...”, a scris bărbatul.

El susține că a sunat la 112 și că polițistul care i-a preluat apelul i-a spus că nu are echipaj disponibil și i-a recomdandat să facă poze pe care să le ducă a doua zi la Poliție.

"Le-am povestit celor de la Poliție că am avut conflicte verbale cu ei, dar erau agresivi și băuți și nu am avut chef să isc vreo bătaie pe acolo. Și răspunsul a fost magnific: Poliția Orașului Năvodari: Nu avem niciun echipaj în zona Vadu și nici pe cineva disponibil acum să vină la dumneavoastră! Faceți poze la mașină și duceți-vă mâine la Năvodari și depuneți reclamație la Poliție!", a povestit bărbatul pe rețeaua de socializare.

Ce spune Poliția

Poliția Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a dispus verificări privind modul în care a fost gestionat apelul, iar la finalul acestora "vor fi luate măsurile legale ce se impun”, potrivit Mediafax.

Polițiștii constănțeni susțin că apelul a fost primit vineri noaptea, la ora 4.15, de la un bărbat, șofer de taxi, care a anunțat că ar fi urmărit două persoane ce ar fi fugit fără să plătească cursa, la Vadu.

"Polițiștii au luat legătura telefonică cu apelantul, pentru a cere mai multe detalii în legătură cu împrejurările și locația în care se află. Bărbatul le-a declarat polițiștilor faptul că cei doi, imediat ce ar fi ajuns la destinație, ar fi părăsit taxiul pe care îl conducea, fără să plătească valoarea cursei, iar ulterior s-au urcat într-un autoturism cu care au părăsit zona. Bărbatul în cauză i-ar fi urmărit cu taxiul până pe un câmp, unde cei doi ar fi abandonat autoturismul, după care a sunat la 112, relatând cele întâmplate, totodată afirmând că are suspiciunea cum că cei doi s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice”, mai spun reprezentanții Poliției Constanța.

Potrivit polițiștilor, apelantul a spus că se va prezenta la postul de poliție pentru a depune plângere, însă nu a făcut-o.