​Ministerul Educației anunță că vor avea loc "activități de informare" a elevilor privind pericolele care pot apărea în drumul lor către școală sau către casă și îi asigură pe copii că sunt derulate proceduri pentru ca ei să aibă reduceri la transportul în comun tot anul. De asemenea, profesorii ar urma să fie instruiți astfel încât să poată identifica victimele traficului de persoane în rândul tinerilor. Vineri, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă de către premierul Dăncilă după ce a afirmat la Antena 3 că ea a "învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre Caracal cu o maşină "la ocazie”.

Elevi de la Şcoala din Mihăileşti, BuzăuFoto: Hotnews

Ministerul Educației a transmis, printr-un comunicat de presă, că odată cu începerea cursurilor școlare vor fi organizate "activități și ateliere de informare privind potențialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu - școală”. Acestea vor implica întâlniri cu polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență.

Copiii și părinții ar urma să fie informați și cu privire la dimensiunea/specificul și tipologia traficului de persoane.

Ministerul Educației mai susține că "se are în vedere derularea unor activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, cu scopul de îmbunătățire a cunoștințelor și competențelor relevante ale profesorilor, care să le permită acestora să identifice potențialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor și să le acorde asistență”.

De asemenea, Ministerul Educației îi asigură pe elevi că sunt făcute "toate diligențele ca aceștia să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului".

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, pentru declarațiile „profund greșite” date în cazul Caracal. Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației va fi propus Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii. Andronescu a declarat că premierul nu a căutat-o, iar ea a aflat de la tv că a fost demisă.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, și Luiza, de 18 ani, au dispărut după ce au fost luate cu mașina la ocazie de către Gheorghe Dincă. La audierile în fața procurorilor, bărbatul a susținut că a ucis-o pe Alexandra și i-a incinerat corpul. Potrivit procurorilor DIICOT, bărbatul ar fi procedat în același mod și în cazul Luizei.