Procurorii DIICOT au reluat, vineri, cercetările la casa din Caracal unde Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe cele două adolescente, acesta fiind adus la fața locului, după ce a fost audiat ore întregi în cursul nopții, suspectul menținându-și declarațiile anterioare. „Vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite (...) vor fi verificate și gropile cu beton și ciment”, a precizat purtătoarea de cuvânt a DIICOT, precizând că Dincă a oferit „noi indicii” în timpul audierilor de azi noapte. Testul poligraf de la sediul IGPR a fost amânat pentru o dată ulterioară, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

UPDATE 12:30 Purtătoarea de cuvânt a DIICOT, Mihaela Porime, a precizat că este vorba despre o „cercetare criminalistică complexă și amănunțită” la care participă inclusiv polițiști de la Poliția Capitalei și de la Serviciul criminalistic al Poliției Capitalei.

„Vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite (...) vor fi verificate și gropile cu beton și ciment”, a precizat ea.

În ceea ce privește principalul suspect, Gheorghe Dincă, acesta „și-a menținut declarațiile” și „a mai oferit noi indicii care vor fi valorificate și verificate în cadrul anchetei”.

UPDATE 10:12 Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, a ajuns, vineri, la casa din Caracal unde le-ar fi ucis pe cele două adolescente, și participă, alături de procurorii DIICOT, la verificări, au declarat surse judiciare. Suspectul a fost dus sub escortă de la Arestul Central din Capitală înapoi la casa din Caracal, unde le-ar fi ucis pe cele două tinere, pentru verificări.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Dincă a fost audiat din nou în noaptea de joi spre vineri de către procurorii DIICOT, structura centrală, cei care au preluat ancheta, și, bărbatul menținându-și declarațiile anterioare, în care a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că testul poligraf la care Gheorghe Dincă ar fi trebuit să fie supus vineri a fost amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, a fost dus, joi, timp de o oră și jumătate, la sediul Institutului Național de Medicină Legală. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Gheorghe Dincă a fost verificat medical de către angajații Institutului Național de Medicină Legală, urmând ca expertiza psihiatrică să fie făcută săptămâna viitoare.

Bărbatul a fost huiduit, joi dimineață, de către mai multe persoane prezente la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentru diferite cazuri, fiind recunoscut de către aceștia în momentul transferului într-un alt corp de clădire din cadrul instituției.

Dincă a ajuns, miercuri, la Spitalul Penitenciarul Jilava pentru a primi îngrijiri medicale, deoarece, potrivit unor surse judiciare, acesta acuză dureri la nivelul coastelor și al pieptului, spunând că ar putea avea o fractură provocată de anchetatori. Bărbatul susține că, atunci când anchetatorii au descins la locuința lui pentru percheziții, l-au lovit cu picioarele atunci când l-au imobilizat.

Reconstituirea la casa de la Caracal va fi reluată vineri, după ce acesta a primit îngrijirile medicale.

Bărbatul și-a recunoscut duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei.