Mai multe curse aeriene care urmau să aterizeze joi seara pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” au fost întârziate sau redirecționate, întrucât ambele piste ale aeroportului din București au fost închise, informează site-ul de specialitate BoardingPass.ro.

Aeroportul Otopeni - Henri CoandaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE: Compania de Aeroporturi a venit cu precizări, explicând că „la Pista 1 se efectuează lucrări de asfaltare, iar la Pista 2 a avut loc o intervenție punctuală, de reparație a unei exfolieri”.

„Referitor la informatiile privind inchiderea temporara a aeroportului, precizam ca, pe parcursul unei zile, pot aparea mai multe astfel de situatii, generate de motive diferite. Astfel, in aceasta seara, pentru o scurta perioada de timp, pe Aeroportul International Henri Coanda, nu au aterizat si decolat avioanele. La Pista 1 se efectueaza lucrari de asfaltare, iar la Pista 2 a avut loc o interventie punctuala, de reparatie a unei exfolieri. Aceste lucrari sunt efectuate pentru ca siguranta pasagerilor este prioritara pentru Compania Nationala Aeoporturi Bucuresti”, a transmis joi seară Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit BoardingPass.ro, aeroportul „Henri Coandă” din Capitală a fost închis joi seara, iar timp de zeci de minute mai multe aeronave au așteptat în aer să aterizeze.

Site-ul citat a relatat că un zbor Ryanair care a decolat de la Timișoara cu destinația București a aterizat la Băneasa, în timp ce alte zboruri erau în așteptare la vest de Capitală.

„Potrivit unui NOTAM, pista 2 (08L/26R) este închisă între orele 17:35UTC și 18:15UTC iar pista 1, 08R/26L, este închisă între orele 15:00UTC și 03:00UTC din 2 august. Motivul nu este menționat însă probabil CNAB efectuează lucrări pe suprafața acestora 9 (...) Din NOTAM-urile publicate de Romatsa reiese faptul că pista 1 va fi închisă zilnic de la ora 3 după-amiază până la ora 6 dimineață în perioada 1 august – 6 august pentru modernizări”, a arătat BoardingPass.ro.

Sursa citată a mai menționat că aterizările au fost reluate pe pista 2 (08L/26R) în jurul orei 21.20, urmând ca, ulterior, controlorii de trafic aerian să permită și decolările.