​Jurnaliștii de la Passport Productions au publicat joi, un fragment din ancheta lor despre insula Belina în care oamenii locului vorbesc despre chefuri cu fete, vedete și politicieni dar și despre rețele de trafic de persoane. Jurnaliștii susțin că pe insula Belina, fieful Tel Drum timp de cinci ani, poliția nu avea acces.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru că în spațiul public au apărut mai multe declarații privind rețelele de proxenetism folosite de oamenii din politica românească, am decis să publicăm un fragment din ❝Belina❞ - Episodul 3 - Insula Fărădelegii înaintea publicării episodului în întregime (...)

Există în România locuri unde nu există statul Român ci statul Dragnea sau Stănescu sau Tel Drum - cum spune cineva în filmul nostru. Unde poliția nu este o instituție aflată în slujba poporului sau măcar a statului ci o instituție capturată de baronii locali, care decid în mod discreționar cine va fi propulsat în funcții. Cei propulsați știu evident cum au ajuns acolo, deci știu și cine le este șeful, care atâta timp cât nu este deranjat de autoritățile naționale precum DNA sau DIICOT deține de fapt o putere absoluta și stă deasupra legii precum un rege din țările arabe”, scriu jurnaliștii de la Passport Productions, pe pagina lor de Facebook.

Aceștia susțin că Insula Belina a fost capturată total de statul paralel al lui Liviu Dragnea. "Până în ziua de astăzi am aflat nu mai mult decât vârful aisbergului despre ceea ce s-a petrecut acolo și cât de departe au mers fărădelegile. În schimb, există informații suficiente de la oamenii din zonă pe care însă, după știința noastră, autoritățile statului nu i-au întrebat până acum niciodată ce știu sau ce au văzut", scriu aceștia.

Jurnaliștii amintesc și de o postare a jurnalistei Carmen Dumitrescu despre care, Liviu Dragnea spunea că "umblă liberă prin Teleorman". Dumitrescu scrie că despre o rețea de fete traficate și puse pe tavă politicienilor.

"Asta e o speță despre care se vorbește cu tonalitate joasă prin multe județe, inclusiv în Teleorman. Și ieri am auzit aceeași schemă în Caracal. Oamenii politici importanți se adună la un chef într-un loc retras și, la un moment dat, vine "responsabilul cu fetele". De aici ies filmări care îi ajută să se țină unii pe alții în șah.", susține jurnalista.

Cei de la Passport Production atrag atenția și spun că este nevoie de "o anchetă mult mai largă în privința tuturor informațiilor, de la Țăndărei până la Caracal". "Am considerat că publicarea mărturiilor puține pe care le avem noi pe masă ca fiind obligația noastră, acum și nu mai târziu".