EXCLUSIV Criminolog italian analizează apelurile Alexandrei la 112: "O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută e tratată cu o răceală dezarmantă / Fetei i-a fost frică din primul moment că nu va fi ajutată"

de Miruna Căjvăneanu     HotNews.ro
Joi, 1 august 2019, 13:32 Actualitate | Esenţial


Ursula Franco
Foto: Captura YouTube
Ursula Franco, medic și criminolog din Italia, a făcut pentru HotNews.ro o analiză a apelurilor date de Alexandra Măceşanu la 112. Ursula Franco a lucrat în Statele Unite şi în Italia şi a studiat cu doctorul Peter Hyatt, unul dintre cei mai importanți experți din lume în „Analiza declarațiilor” – Statement Analysis, o tehnică israeliană de analiză a limbajului.

În Italia, dr. Franco a fost consultant în domeniul apărării în cazuri importante de omucidere cu impact în mass-media. S-a ocupat şi de cazul Mariei Oana Ungureanu, o fată de naționalitate română găsită înecată în regiunea Campania. Criminologul Ursula Franco este cunoscut pentru abilitatea ei de a reconstrui dinamica în numeroase cazuri de omucideri (SUA şi Italia) și pentru analizele apelurilor telefonice de urgență și ale interogatoriilor, pe care le publică pe blogul MALKE CRIME NOTES. A oferit expertiză pentru emisiuni radio şi tv din Statele Unite şi Italia (spre exemplu, în documentarul The Missing Pieces, The Staircase difuzat de canalul Investigation Discovery etc). Criminologul italian a studiat sute de apeluri la numerele de urgenţă, în special la 911 (SUA).

HotNews.ro i-a furnizat Ursulei Franco o transcriere a celor trei apeluri telefonice la 112 făcute de Alexandra Măceşanu, traduse în limba italiană (Link: https://www.youtube.com/watch?v=1UgLKYB68XU). Nu avem la dispoziţie transcrieri oficiale ale convorbirilor. Analiza se referă exclusiv la file-ul audio de 6:09 minute din link. Indicaţiile cu privire la oră, scrise în dreptul apelurilor, sunt cele publicate de Alexandru Cumpănașu.

Ursula Franco: “În Statele Unite, operatorii de la 911 sunt instruiţi după reguli de protocol stricte, care le permit să facă diferenţa între un apel cu o cerere de ajutor serioasă şi o glumă. Mai mult, în cazuri de omucidere, chiar şi un apel de ajutor de câteva secunde, dacă are loc între autorul crimei şi un operator bine pregătit, poate să fie probă decisivă prin multitudinea de informaţii revelate de cel care sună. În Italia, din păcate, nu este aplicată tehnica “Statement Analysis”, o tehnică de analiză a limbajului care, dacă ar fi cunoscută de operatorii 112 şi 118, ar permite identificarea imediată a unor apeluri de urgenţă false, a unor disimulări sau a unor situaţii veridice. Dacă ar fi aplicată, tehnica ar da indicii cu privire la persoana sau persoanele care trebuie anchetate”.

Iată analiza a apelurilor: cu caracter bold sunt evidenţiate observaţiile Ursulei Franco.

Apel I - 25/07/2019, ora: 11:05:08 a.m.

Op. 112 (1): Alo, 112, ce urgență aveți? Alo?
A.M.: Bună ziua.

Op. 112 (1) Bună ziua.

De notat salutul politicos al fetei, „bună ziua”


A.M. Vreau și eu o legătură cu poliția!
Op. 112 (1): Da. Ce s-a întâmplat doamnă, cum vă numiți?
A.M.: Sunt domnișoară, am 15 ani, și ieri am fost sechestrată de către un domn...
Op. 112 (1): Cum te cheamă?
A.M.: Măceșanu Alexandra, vă rog veniți repede, nu știu unde sunt....
Op. 112 (1): Cum adică nu știi unde ești? În ce localitate te afli?

Operatoarea nu face nimic pentru a o calma şi a o linişti pe Alexandra înainte de a o întreba unde se găseşte, în ciuda faptului că fata abia i-a spus că are doar 15 ani.

A.M.: În Dobro ... Aaa.. În Caracal, m-a dus în Caracal, dar nu știu unde exact...

Op. 112 (1): Păi dă-mi un punct de reper unde te afli în Caracal, cum crezi că te găsim? ... Aloo?

Păi dă-mi un punct de reper unde te afli în Caracal, cum crezi că te găsim? ... Aloo? Este o cerere neaşteptată pentru că o persoană răpită ar putea să nu ştie locul unde a fost dusă, dar, mai ales, operatoarea de la 112 nu o întreabă pe Alexandra dacă reuşeşte să dea un punct de reper, ci îi dă un ordin : « dă-mi un punct de reper », în loc să o liniştească, adaugă dezarmant : « cum crezi că te găsim ? » care, în mod natural, va creşte disperarea fetei.

A.M.: Da, stați, nu plecați …vă rog...

« Nu plecaţi vă rog » este neaşteptat. Alexandra se tema că cererea ei de ajutor nu a convins-o pe operatoare şi se vede constrânsă să o invite să nu închidă. Mai mult, Alexandra simte nevoia să intre în graţiile ei, cu “vă rog”. Alexandra e o victimă şi operatoarea are datoria să o ajute. În acest caz fetei i-a fost frică din primul moment că nu va fi ajutată.

Când primesc astfel de apeluri, operatorii americani de la 911 sunt cei care îl invită pe apelant să nu închidă linia şi fac tot posibilul ca să-l liniştească că totul va fi bine.


Op. 112 (1): Ai fost violată?
A.M.: (plângând) Da, am fost violată!

Op. 112 (1): Da, rămâi la rămâi la telefon, dar încearcă să-mi dai un punct de reper ca să știm exact ce ... cum te putem găsi!

Operatoarea nu verifică în ce condiţie fizică e Alexandra, nu o întreabă dacă sângerează, nici nu îi cere să îl descrie pe răpitor.

A.M.: A venit, a venit, a venit...Veniți repede, vă rog!!!

Se închide apelul


Op. 112 (1): Păi să venim unde frate în Caracal... (zgomot de fundal)? Păi ce dracu să-i fac că e în Caracal, că a răpit-o și a dus-o în Caracal, dar nu știe unde...și poliția (indescifrabil) vorbește... Dă-i asociere...


Pe fundal se aude un alt operator: 11:06:57

Op. 112 (2): Unde ești în Caracal? …….Păi și acuma pe unde ești,….. te poți uita? Ia uită-te...uită-te pe...
Op. 112 (2): Dar de unde îl cunoști tu pe el? Ia spune-mi...

Op. 112 (1) către poliție: O să vă sune colega, că o avem la… telefon pe altă stație, da? O să vă sune imediat colega că încearcă să mai ia niște date! Este răpită, …dusă în Caracal, …violată… da.
Polițist (1): Răpită?
Op. 112 (1): Da

Poliţist (1): aoleu..

Op. 112 (1) …și încearcă colega să afle ce, pe unde s-ar afla ...
Polițist (1): Da..

Op. 112 (1): Da, bine, imediat, imediat vă sună
Polițist (1): Da

Apel II - 25/07/2019 (ora 11:06:25 a.m.)


Op. 112 (2): Alo, 112, ce urgență aveți? Alo?
A.M.: Tot eu sunt!
Op. 112 (2): Unde ești în Caracal?
A.M.: Am trecut, când am văzut prima dată, m-a legat la ochi și eram pe lângă dig, pe domn îl cheamă ….Popescu Lucian Gabriel..

Alexandra a furnizat un punct de reper, digul, şi numele unui posibil suspectat, sau, oricum, al cuiva care îi cunoaşte pe sechestrator.

Op. 112 (2): Pe lângă dig, Popescu Lucian...păi și acuma pe unde ești? …Te poți uita?

A.M.: Nu pot, sunt închisă într-o cameră, văd decât o …o poartă..

Alexandra a furnizat câteva indicaţii legate de anumite locaţii, a vorbit despre dig, despre Caracal, a spus că a fost legată la ochi după ce a trecut de dig, că este închisă într-o cameră şi că nu vede ce e la exterior.

Alexandra a furnizat anchetatorilor un nume, care, deşi s-a dovedit a nu fi cel al răpitorului, cel puţin era numele unei persoane care trebuia imediat interogată.

Operatoarea ar fi trebuit să-i ceară Alexandrei să îl descrie pe sechestrator, cel puţin pentru a exclude că ar fi vorba despre Popescu Lucian Gabriel.


Op. 112 (2): Ia uită-te, uită-te pe.... păi și …da de unde îl cunoști tu pe el? Ia spune-mi..

A.M.: Să vă spun, ieri am ieșit la ocazie ca să mă duc până-n oraș, și dumnealui m-a luat la ocazie, a închis… a închis mașina și m-a închis acolo, după aia a zis să mă ducă la el...

Op. 112 (2): Te-a luat la ocazie?

A.M. Da.

Op. 112 (2) Numărul la mașină...mai ții minte ceva din numărul de la mașină?
A.M.: Nu, nu…

Op. 112 (2): Ce mașină, ce culoare măcar?
A.M.: Mașina era gri și a… avea boturile turtite...
Op. 112 (2): Cu boturi, …cu bot turtit?
A.M.: Da!
Op. 112 (2): Atâta ai reținut tu…și acuma ești închisă în..? Ai trecut pe lângă dig?

A.M.: Da, atunci când m-am uitat prima dată, dar acum nu știu… cred că sunt în Bold sau ceva, …nu știu.

Op. 112 (2): Bun, ai telefonul la tine, da?

A.M.: Da, ….dar e la el! Eu acuma sun după alt număr...

Op. 112 (2): Nu contează, suni…de unde ai tu numărul ăsta?

A.M.: Care număr?

Op. 112 (2): Ăsta de pe care mă suni. De unde?...
A.M.: E telefonul lui, l-am găsit aici..
Op. 112 (2): Telefonul lui?
A.M.: Da!
Op. 112 (2): Da..Este telefonul lui, da, bun. Ia ...

Nu se înţelege de ce nu s-a încercat identificarea persoanei pe numele căreia era înregistrat telefonul de pe care suna Alexandra pentru a trimite un mandat de arestare, având în vedere că, în acel moment, bărbatul nu se găsea în casă cu Alexandra.

A.M.: Da doamnă, vă rog trimiteți-mi pe cineva, că mi-e frică..

Alexandra continuă să spună “vă rog”, în ciuda faptului că a fi ajutată este un drept al ei.

Op. 112 (2): Hai gata, stați puțin,… te cred, te-am înțeles, stai puțin la telefon dacă tot poți ...

“gata” este neaşteptat


A.M.: (plângând) Mi-e frică, mi-e frică...

Alexandra nu primeşte nicio vorbă de liniştire, în ciuda faptului că apare disperată.


25/07/2019 (ora 11:07:53 a.m. – apel preluat de către poliție)

Polițist (1): Alo

Op. 112 (2): Alo, poliția?

Polițist (1): Alo, a trecut pe lângă dig...

Op. 112 (2): A trecut pe lângă dig. De ieri e răpită, ăsta-i telefonul lui.

A.M.: Vă rog, veniți cât mai repede...
Polițist (1): Unde să venim domnișoară? Ia spuneți-ne ...

A.M.: Poftim?

Polițist (1): Unde, …unde?

A.M.: Nu știu exact, Am trecut pe lângă dig, dar acum cred că sunt în Bold, că altundeva nu putea să fie...

Polițist (1): Unde, în…? Unde sunteți? În..?
A.M.: În Bold...
Polițist (1): În Bold? Aaa... În județul Olt?
A.M.: Da …uitați, uitați, stați, staţi un pic... Am găsit o adresă,… Bl.. bld. Antonius Caracalla nr. 9, B1, D.A. ... (nu se înțelege)
Polițist (1): Acolo rămâneți! Rămâneți acolo. Antonius Caracalla nr. 9,… da?

De ce “acolo rămâneţi”? De ce poliţistul, care a înţeles că Alexandra nu poate să îi ajute cu localizarea din interiorul camerei, nu o invită să încerce să forţeze uşa pentru a ieşi din casă, sau cel puţin pe fereastră, în aşa fel încât să poată descrie locul unde se găseşte şi să se ascundă în altă parte.


A.M.: Veniți repede că mi-e frică, vă rog, vă rog!
Op. 112 (2): Continuați adresa asta, s-ar părea că e bloc...

A.M.: Vă rog veniți repede că mi-e frică!...
Polițist (1): Ce bloc este acolo? Ați spus că e un bloc.

A.M.: Nu este bloc, nu este bloc, este o casă, este o curte...
Polițist (1): O casă, bun, rămâneți acolo să vină un echipaj de poliție, bine?
Op. 112 (2) E închisă ...
A.M.: Vă rog veniți repede că mi-e frică de el, m-a bătut ...

Polițist (1): Bine…bine, rămâneți acolo!

Niciun cuvânt de încurajare, nicio întrebare legată de condiţiile ei fizice. Alexandra, o fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută e tratată cu o răceală dezarmantă.


Apel III - 25/07/2019 (ora 11:12:36 a.m.)

Op. 112 (1): Alo 112, ce urgență aveți?

A.M.: (ton disperat) Doamnă, ați trimis pe cineva? Că cred că se întoarce și mi-e frică că mă bate ...

Op. 112 (1): Da, …ai vorbit cu poliția, da?

A.M.: Da, cu dumneavoastră!

Op. 112 (1): Ce ți-a zis poliția?

Operatoarea cere informaţii victimei cu privire la discuţia avută cu poliţia: e paradoxal.

A.M.: Mi-a zis că o să trimită un echipaj, da vă rog veniți mai repede!

Polițist (2): Alo?

Op. 112 (1): Poliția? A revenit fata.

Polițist (2): Da...doamnă, spuneți domnișoară!

A.M.: Vă rog, ați trimis pe cineva aici?

Polițist (2) da… Am trimis, rămâneți acolo că nu... în 2 minute n-are cum să zboare măi domnișoară. Stați acolo, …da? Am trimis echipajul..

Nu numai că poliţistul nu o linişteşte pe fată, ci dă dovadă de iritare.


A.M.: (plângând disperat) Veniți vă rog, veniți, mi-e frică...

Polițist (2) Păi de cine vă este frică?? …Alo, de cine vă este frică?

Poliţistul dă dovadă că nu cunoaşte cazul. Este dezarmant. Alexandra, încă o dată, e nevoită să repete faptele. De notat faptul că niciuna din persoanele cu care a vorbit Alexandra nu a întrebat-o cum se simte, fizic şi nu a încercat să o consoleze.


A.M.: (plângând) De el...m-a bătut...

Polițist (2): De el…cine este persoana?

A.M.: Îl cheamă Lucian.. Popescu Lucian Gabriel!
Polițist (2): Popescu Lucian… Și unde stă ăsta acolo?

A.M.: Am zis că Bold, Antonius Caracalla numărul 9 ...
Polițist (2): Acolo la numărul 9 stă Popescu ăsta Lucian?

A.M.: Nu știu, am găsit doar o carte de vizită și mă gândeam că poate e a lui.

Polițist (2): Păi cartea de vizită e a lui?
A.M.: Nu știu...
Polițist (2) Aaa, nu știi nici asta! Bine, așteptați acum...așteptați acolo, va veni acu echipajul în două-trei minute, așteptați,… da?

Este neaşteptat ca poliţistul să spună “Aaa, nu ştii nici asta”, făcând-o responsabilă pe Alexandra.

A.M.: Vă rog stați cu mine la telefon că îmi este frică...vă rog...

E neaşteptat faptul că, nu numai Alexandra nu este consolată şi că nimeni nu o întreabă cum se simte fizic, ci, dimpotrivă, este constrânsă să încerce să câştige din nou atenţia poliţistului cu “vă rog”.


Polițist (2): Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri, rămâneți acolo vine echipajul de poliție, negreșit va veni, …da, două-trei minute, …ce naiba?

Poliţistul o invită pe Alexandra să întrerupă apelul: este neaşteptat. După cum am amintit înainte, operatorii serviciului 911 american monitorizează situaţia până la sosirea ajutoarelor şi încearcă să susţină din punct de vedere psihologic pe cine sună. E neaşteptat ca poliţistul să spună “nu pot să stau la telefon, domnişoară, avem alte apeluri”. E posibil ca 112 să aibă doar o linie pentru apeluri?

A.M.: (plângând) Bine...
Polițist (2): Da? Stați liniștită, calmați-vă un pic, da?
A.M.: (plângând) Mi-e frică...!
Polițist (2): Încercați să vă calmați, păi...da? Calmați-vă și va veni echipajul, e pe drum...
A.M.: (disperată) Bine, vă rog....

De notat că Alexandra se regăseşte constrânsă să adauge un “vă rog”


Polițist (2): Lăsați telefonul liber, că dacă stăm în telefon de discuție, echipajul nu poate să vorbească cu dvs, m-aţi înţeles, da ?

A.M.: (plângând) Bine, bine, da… bună ziua.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

344477 vizualizari

 • +25 (37 voturi)    
  ! (Joi, 1 august 2019, 13:59)

  tudorr [utilizator]

  Pilele si mafia psd/pnl! 30j de ani de balamuc!
  • +25 (35 voturi)    
   "Cine te taie mielule ? Dvs., domnule !:" (Joi, 1 august 2019, 14:19)

   Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Dvs., care inchideti ochii cand un tupeist sau un pilos incompetent se baga in fata.
   Care stati si va uitati la antena3.
   Care votati tot felul de demagogi.
   Sau nu va deranjati sa votati, ca v-ati saturat de raul cel mai mic.
   • +8 (32 voturi)    
    Nu se va schimba nimic, asta-i natia ! (Joi, 1 august 2019, 15:41)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

    Sta in natura romanilor sa repete - la infinit - greselile istoriei. Romanii vor sa fie ca americanii, dar sa gandeasca precum romanii.

    Nu merge.

    Cand caracteristica fundamentala a unei natii este invidia, ura si razbunarea (pentru fapte reale sau - mai ales- pentru fapte imaginate) devin valori nationale.

    (Azi, esti anti-roman daca nuantezi sau chiar esti de alta parere decat urlatorii "nationali". Imi pare rau sa admit, dar asa e: cine arata putina logica, compasiune, toleranta si omenie e sigur "anti-roman", dar mi-am dat tarziu seama).

    Ceea ce ne salveaza putin din efecteler rautatii populare este delasarea, lenea mioritica si lasitatea de sluga, altfel dispaream din istorie prin sinucidere nationala.

    Pe de alta parte, tot asa vom parcurge istoria, cum am parcurs-o de 2000 de ani: cu capul plecat, slugi umile si rele, invidioase ...
    {cu scurte (adevarat,uneori marete) acte individuale sau ale unor grupuri mici, anilihate imediat de rautatea si lasitatea generala a natiei. }

    Politicienii (cu sau fara Antena 3 care iti sta in gat - semn al "tolerantei" romanesti) vor fi alesi/numiti tot din natia asta. Cei ce se "autonumesc" azi nepatati sunt "penalii" de maine (vezi cazul Udrea).

    Operatorii de la 112 sunt TOT din randul acestui popor: infatuati si aroganti, fara cunostinte, fara empatie, fara omenie. Poti sa-i dai afara pe toti azi, peste trei ani vor fi la fel sau mai rau ca astia de azi (vezi CDR-ul dupa 3 ani de guvernare, etc.)

    Politistii si procurorii? Idem.

    Un (cica) jurnalist propunea mai deunazi sa-i beleasca pe unii DOAR pentru ca erau fii-fiicele altora. Atata ura viscerala intr-un articol fara argumente, fara dovezi, dar "cu atitudine" nu gasesti in toata presa care conteaza din USA.
    Daca, dupa dezastruoasa guvernare CDR, ar fi fost unii care ar fi propus chestii asemanatoare pentru fiii-fiicele politicienilor CDR, cealalta jumatate a natiei talibane ar fi juisat, exact cum juiseaza cei de azi.

    Nu se va schimba nimic, asta-i natia.
    • +9 (15 voturi)    
     primul pas ca sa te vindeci e sa admiti ca (Joi, 1 august 2019, 16:37)

     Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     esti bolnav.
     Din pacate, nu se intampla.
     Tot asteptam solutia facila, ceva, cineva care sa ne salveze: revolutionarii, FSN, protestatarii, CDR-ul, Constantinescu, Basescu, USL, Nicusor Dan sau Barna.
     Si dupa ce va esua si USRul o sa ne amagim cu alti "oameni noi". Se pregateste DEMOS cu Claudiu Craciun.
     rtc., etc.
     • -8 (18 voturi)    
      Pari mai destupat... (Joi, 1 august 2019, 17:33)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

      Pari mai destupat, dar i-a spune-mi, PSD-ul si Antena 3 sunt vinovati ca procurorul ala nu si-a facut meseria (adica n-a stiut ce sa faca, a fost incompetent), asa cum sustineai intr-o postare la un alt articol?
      • +4 (8 voturi)    
       e o impresie, doar par (Joi, 1 august 2019, 17:58)

       Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui newlook

       pana la procuror, din informatiile disponibile, cei mai vinovati sunt cei care au raspuns apelului 112.
       Adica operatorul si diversii politisti.
       E multa mizerie in societatea asta, la toate nivelele si in toate partidele.
       Dar concentratia cea mai mare e la a3/rtv si psd alde.
       • -3 (7 voturi)    
        Eh, vezi, asa e. (Joi, 1 august 2019, 19:39)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

        Eh, vezi, asa e.

        PS:

        Nivela-nivele = SCULA de verificat orizontalitatea

        Nivel-niveluri = TOATE celelalte acceptiuni (treapta, stadiu, inaltime, grad, etapa, etc)

        Te-am vazut mai simpatic si inclinat spre invatare; m-am gandit sa-ti dau o tehnica de memorizare-intelegere a folosirii acestor cuvinte la plural.
        • +5 (7 voturi)    
         lol: "dar i-a" uitate-te la mesajul tau anterior (Joi, 1 august 2019, 21:14)

         Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui newlook

         Eu recunosc ca mai fac greseli, majoritatea din neatentie.
         Dar tu ?
         Ca sa te citez: "dar i-a spune-mi".
         Observi vreo greseala ?
         • +1 (5 voturi)    
          Ai mai vazut... (Vineri, 2 august 2019, 1:29)

          newlook [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

          Ai mai vazut greseala asta la mine?

          Si eu tastez destul de repede...dar destul de prost si fac greseli. Dar nu o sa le observi ca se repeta constant. Totusi a ta nu-i greseala de tastare si ai repetat-o.

          Ma rog, daca ai priceput, un multumesc era de ajuns.
     • -11 (17 voturi)    
      Nu vad aroganta la 112. Politia a zis ca vine! (Joi, 1 august 2019, 17:43)

      simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

      Poliția i-a zis victimei ca vine în cateva minute. Aveau deja o adresa data chiar de ea (care s-a dovedit a altcuiva). Am auzit doua din înregistrări, pe prima și ultima. Nimeni nu are o atitudine necorespunzătoare. Politistul chiar spune:

      "dacă stăm în telefon de discuție, echipajul nu poate să vorbească cu dvs, m-aţi înţeles, da?"

      iar răspunsul este:

      "Bine, bine, da… bună ziua."

      Aceasta Ursula Franco a voastra (care în mod suspect are același punct de vedere pe care ni-l tot pune pe tava HN de vineri încoace) nu vorbeste romaneste și a studiat doar traducerile transcrierilor convorbirilor. Nici măcar textul in Romana nu reda bine atmosfera din timpul discuțiilor ce sa mai vorbim de o versiune în italiană.
      • +6 (10 voturi)    
       de asta ce ai să ne spui? ... (Joi, 1 august 2019, 19:12)

       BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

       Polițist (2): Păi cartea de vizită e a lui?
       A.M.: Nu știu...
       Polițist (2) Aaa, nu știi nici asta! Bine, așteptați acum...așteptați acolo, va veni acu echipajul în două-trei minute, așteptați,… da?
      • +4 (8 voturi)    
       Daca nu vezi aroganta sper ca vezi prostia (Joi, 1 august 2019, 19:12)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

       Nu am ascultat inregistrarile, dar am citit transcrierile. Daca sunt corecte trebuie sa fii orb ca sa nu vezi aroganta, bataia de joc, lipsa de bun simt, compasiune si tot ce vrei in afara de ceea ce ar fi trebuit de fapt sa fie. Vezi de ex. aici cum se procedeaza: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/a-sunat-la-112-pentru-pizza-de-fapt-era-un-cod-exemplu-de-reactie-a-operatorului--226555.html. Iar asta cu statul la telefon care impiedica un echipaj sa discute e iarasi o proba clara de lipsa de profesionalism. Nu stie de "apeluri in conferinta"?? Puteu discuta impreuna cu totii, far sa inchida. La 112 NU SPUI NICIODATA SA INCHIDA!!! Asa ca, imi pare rau, dar Ursula Franco are dreptate, si asta si datorita unora ca tine.
   • +7 (9 voturi)    
    tousi o mica schimbare in atitudinea (Joi, 1 august 2019, 17:13)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

    politiei se vede....parca sunt ceva mai atenti cu indatoririle zilnce.
    Am luat o amenda de circulatie acum 2 saptamani de la un agent local...am platit amenda a doua zi, si apoi, conform legii, am incercat sa tot trimit dovada platii la politia locala a sectorului 5.
    Am trimis catvea mailuri cu copie dupa PV si chitanta cu care am platit amenda, solicitand sa mi se raspunda....bineinteles ca nu mi s-a raspuns...insa acum 2 zile, am mai trimis un mall.
    Ei bine, la asta au raspuns. De ce? Probabil au luat aminte la cati politisti sunt cercetati disciplinar la Caracal, si de teama, sunt mai atenti cu sarcinile zilnice.
 • +23 (25 voturi)    
  Unde sunt fetele ? (Joi, 1 august 2019, 13:59)

  soringusar [utilizator]

  Totusi , unde sunt fetele vii sau nu ?
  In timpul trecut din momentul cand s-a intrerupt convorbirea cu 112 si intrarea politistilor in casa lui Dinca nu avea cum sa scape de corp , decat ascunzandu-l undeva.
  Intr-un cimitir , cavou , de exemplu. Un loc unde nu se umbla frecvent
  Politia , procuratura , va rog ajungeti la o intelegere cu Dinca sa spuna unde sunt fetele .
  Poate exista sansa sa mai fie in viata.
  Varianta cu "nu isi mai aminteste" este o minciuna crasa.
  • +19 (23 voturi)    
   fetele sunt in viata (Joi, 1 august 2019, 14:24)

   pmct [utilizator] i-a raspuns lui soringusar

   Din raportul politiei o persoana a sunat in noapte de vineri sa anunte ca doua masini parcate spate in spate cu porbagajul deschis sunt in fata casei lui dinca iar acelasi politist care a vb cu Alexandra i-a spus persoanei ca sunt masini de politie. Acum ce masini de politie erau parcare spate in spate cu porbagajul deschis? Poate masina care a transferat-o pe Alexandra in alta parte.

   De asemenea se pare ca fata lui Dinca putea procura fete pentru italieni, din cate se pare. In plus familia lui declara la politie ca era un sot si un tata model in timp ce vecinii declara contrariul. Dinca avea 3 prop in Caracal insa el se ocupa cu vandutul de piese auto in piata. De unde a avut banii sa si le cumpere? Familia lui nu este deloc straina de lucrurile pe care el le comitea. Eu cred ca toti stiau si erau implicati in aceasta chestiune.
  • +9 (9 voturi)    
   a trecut o saptamana (Joi, 1 august 2019, 16:09)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui soringusar

   azi la 11:00 s-a facut o saptamana de cand Alexandra a sunat.
   Statutul anchetei? 0
   Cercetarile la curtea lu' dinca S-AU OPRIT.
   Perchezitiile S-AU OPRIT.
   Suspectul nu-si mai aminteste unde a pus trupurile fetelor dar cert e ca le-a "omorat" si gata.

   Desi apar multe piste care duc catre traficul de persoane, proxenetism la nivel inalt, international si intern, NIMENI nu o cauta pe Alexandra.
   Ce percheziti pe o raza de 20 KM in jur poate o fi saraca fata legata intr-un pod, fara apa si mancare?
   important e sa protejam eventualii implicati in traficul de persoane: politisti, procurori, judecatori si politcieni.
  • -4 (12 voturi)    
   e clar ca sunt vii (Joi, 1 august 2019, 16:35)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui soringusar

   Dar fiindca se apropie 10 August si romanii se incapataneaza sa iasa din adormirea tipica ce-i caracterizeaza , acestia trebuiesc impulsionati pt a pune umar la daramarea Guvernului alcatuit din infractori si cozi de topor puse de Ndrangheta (gruparea Dragnea) cea care a mafiotizat Romania in toata regula . Banuiesc ca exista legaturi cu fiicasa si s-a negociat eliberarea dupa daramarea Guvernului, altfel va fi ochi pt ochi eliminat tot clanul Dinca
  • +7 (7 voturi)    
   Alexandra nu a fost incinerata, (Joi, 1 august 2019, 17:09)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui soringusar

   toti expertii spun ca nu avea cum sa arda in 2 ore, si chiar daca ardea, scotea un fum de negru si mirositor de se scula tot Caracalul.
   Posibil sa fi fost dusa la alta locatie de Dinca, intre orele 12.30 si a doua zi la 6 dimineata
   • +5 (5 voturi)    
    ajutat fireste (Joi, 1 august 2019, 17:33)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    de politisti
 • -21 (31 voturi)    
  Nope. Deja nu ne mai pasa. (Joi, 1 august 2019, 14:02)

  Lok [utilizator]

  Nu pot fi atent atata timp pe aceeasi stire.
  • +12 (16 voturi)    
   imi cer scuze (Joi, 1 august 2019, 14:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   ca stirile din romania nu sunt suficient de dinamice pt tine

   vezi ca asta e site de stiri, nu e "minti criminale" sau "CSI" !
   aici vb. de o problema a sistemului din romania... de proasta organizare, lipsa de bani etc...
   • -14 (22 voturi)    
    Vorbim de un criminal in serie si doua victime. (Joi, 1 august 2019, 14:54)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Sansele sa fi fost prins inainte de a cazua a doua victima, date fiind premisele, era aproape zero.
    Ce avem aici este sentimentalizarea si manipularea maselor impotriva autoritatilor care nu au legatura cu cazul.
    • +10 (10 voturi)    
     Devine din ce in ce mai plauzibil ca fata (Joi, 1 august 2019, 15:57)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     nu a fost omorata, cel putin nu atunci imediat si nu in casa lui Dinca.
     Cum s-a debarasat de corpul ei, viu sau mort ramane de descoperit. Dar cu siguranta, nu a dezintegrat-o.
     Dinca incearca sa-i duca cu vorba pe anchetatori pentru ca se poate dezice oricand de asa zisa "marturisire" pentru care nu exista nicio proba materiala si nici el nu poate indica ... iar fata, daca inca mai e in viata poate fi dusa cine stie unde pentru ca reprezinta o valoare ca "marfa".
     Asadar faptul ca operatorul 112 si organele au taraganat declansarea anchetei a fost favorizant pentru infractor.
     Daca au fost pur si simplu cretini, sau au avut interes sa-l ajute pe infractor, vom vedea.
     Dar este gresit, daca nu rau intentionat - cumva, complicitate cu organele incompetente - sa spui ca discutia asta nu are legatura cu cazul; daca fata mai e in viata orice opinie pertinenta, venita de la experti, poate fi utila anchetatorilor
     • +5 (5 voturi)    
      Poi nu ți se părea cusută cu ață albă (Joi, 1 august 2019, 16:50)

      BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

      Povestea uciderii imediat ce a ajuns acasă ... Parcă prea era în favoarea autoriților ... Le scuza toate greșelile/erorile ... Vrute sau nevrute ... Căci indiferent de ele ... Victima tot moartă era ...
      • 0 (0 voturi)    
       Vorba aluia de la CNAS: (Vineri, 2 august 2019, 9:28)

       Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui BleahBleah

       Cu sistem sau fara sistem oamenii tot mor.

       Probabil cei de la 112/politie se instruiesc din acelasi manual.
       Au tinut neapara sa opreasca orice interventie rapida, iar presupusul criminal lasat sa se plimbe ore bune prin oras sa faca cumparaturi; nici macar n-a stat prea mult pe-acasa ca sa atate focul in vatra. Ori s-a dus sa procure ceva oase de pus in vatra
     • -3 (5 voturi)    
      De ce oase? (Joi, 1 august 2019, 17:00)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

      De ce le-ar arde hainele?
      Da bijuteriile? Daca is in viata nu s-ar fi sinchisit. Ce faci cumperi alte haine? Ca sa ce? De ce nu a fugit?
      De ce nu l-au scapat politistii care erau cica in conspiratie?
      • 0 (2 voturi)    
       Pe bune? (Joi, 1 august 2019, 19:46)

       newlook [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Pe bune? Te-ai incrancenat atat de mult incat nici dupa atata timp nu vrei sa vezi ca alte variante au devenit din "posibile" chiar "probabile"?
       Si hainele si bijuteriile, si ce mai vrei tu, NU INSEAMNA NIMIC in contextul lipsei celei mai mici dovezi ca tanara a fost ucisa acolo si corpul a fost incinerat. Chiar nu vrei sa vezi?
       • 0 (2 voturi)    
        Da miriada aia de oase ce fac? (Joi, 1 august 2019, 21:00)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui newlook

        Deci in imaginatia ta nimeni nu e in stare sa identifice oase de om versus orice.
        De ce a lasat-o singura cand avea o conspiratie intreaga de oameni care o puteau pazi?
        De ce viol, strica marfa.
        Nimic nu bate cu vanzarea de carne vie, infara de componenta politica din romania care isi mentine baza prin identificarea de marote anti conducere. USR-PNL.
        Esti foarte confuz si manipulabil.
    • +3 (3 voturi)    
     Dar acum DIICOT ia în considerare că este vie ... (Joi, 1 august 2019, 16:51)

     BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Chit că alaltăieri tot ei ne spuneau că este moartă ...
   • +1 (1 vot)    
    nu mai ai bani? (Joi, 1 august 2019, 20:19)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    schimba angajatorul!
    sau nu despre tine e vorba?
    cine nu avea bani oaie, porcurorul care nu a lasat politistii sa intre in casa criminalului?
    n-ai aflat ca sistemul l-a rejectat?
  • +2 (6 voturi)    
   ți-a (Joi, 1 august 2019, 14:55)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   plecat 1/2 de neuron la plimbare?
  • +4 (8 voturi)    
   Stim ca nu va pasa. (Joi, 1 august 2019, 15:25)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Voua, borfasilor, nu v-a pasat niciodata decat de voi si cum sa scapati cu furaciunile facute. De aceea am ajuns unde am ajuns, ca tara.
 • +12 (12 voturi)    
  A uitat sa ne zica ceva (Joi, 1 august 2019, 14:17)

  FanelJr [utilizator]

  A uitat sa ne spuna si ce s-ar intampla in Italia sau SUA azi, in 2019, daca atatea structuri (112, STS, politie, jandarmi, procurori) s-ar comporta in halul asta.

  Sau acum cati zeci de ani tarile astea nu avut tehnica si aparatura care noua ne lipseste si azi?
  • +6 (6 voturi)    
   si eu as vrea o continuare (Joi, 1 august 2019, 15:16)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   fiindca are experienta in domeniu, ar fi util sa intelegem cum se procedeaza corect in cazurile astea sau cele de trafic de persoane. as fi curios in mod specific de ce dureaza mult pana cand retele intregi sunt destructurate avand in vedere necesitatea protejarii victimelor, ceva mai multe chestiuni tehnici explicate oamenilor obisnuiti care ar putea avea ceva nelamuriri (nu de alta, dar data viitoare sa putem face singuri diferenta intre proceduri aplicate corect desi par dubioase sau chestiunile care sunt complet problematice.
 • +18 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 august 2019, 14:18)

  [anonim]

 • +21 (21 voturi)    
  Dincolo de proceduri.... (Joi, 1 august 2019, 14:19)

  Copy-Paste [utilizator]

  Nu stiu daca avem proceduri, daca acestea sunt bune sau rele.
  Dar, dincolo de proceduri, se vede lipsa de solicititudine, care, din pacate, cred ca ne caracterizeaza, ca popor.
  O intalnim zilnic in toate straturile societatii: la orice ghiseu al administratiei, la banca, service, restaurant, spital , in cele mai multe situatii incare romanii interactioneaza unii cu altii.
  Din pacate, acest defect, doar enervant, in cele mai multe cazuri, are efecte dezastruoase cand e vorba de a salva vieti.
  Si atunci cand se intampla ceva grav, in mod ipocrit, dam doar vina pe politicienii cei rai, pe care tot noi ii alegem de 30 ani sa ne conduca. Noi, poporul, suntem buni si puri, dar suntem condusi rau. Hmm.
  • +3 (3 voturi)    
   nu avem ... (Joi, 1 august 2019, 15:00)

   olariub2005 [utilizator] i-a raspuns lui Copy-Paste

   e clar
   • +1 (1 vot)    
    Nu avem empatie (Vineri, 2 august 2019, 7:53)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui olariub2005

    Asta e un cuvant de import si nu are corespondent in limba romana, pentru ca nu a fost nevoie sa desemneze ceva ce nu exista.
    Acum exista cuvantul, dar inca nu are un corespondent in realitate ... e inca artificial pentru multi
 • +11 (15 voturi)    
  Trăim în România (Joi, 1 august 2019, 14:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  într-un stat secirissto-mafiot unde Poliția= Milița și Jandarmeria nu sunt puse să apere cetățenii, ci gruourile de infractori psd+alde+udmr care au confiscat țara ca să o jefuiască.
 • +12 (14 voturi)    
  mda (Joi, 1 august 2019, 14:36)

  liviu_ [utilizator]

  aia de la 112 nu sunt antrenati,
  nu au protocoale (Sau nu le respecta, sau sunt protocoale proaste),
  personal insuficient care nu le permite sa vb mult cu victima etc...

  practic ne-am dat seama ca 112 are o organizare din secolul trecut! Sa vedem ce se schimba (daca se schimba)!

  ca 112 nu merge corect stiam din apuseni... si din apuseni problema trebuia rezolvata....
 • +13 (15 voturi)    
  Trafic de persoane cu ramificatii extraordinare (Joi, 1 august 2019, 14:47)

  Itsoc [utilizator]

  Cadavrele nu mai sunt, omul nu-si aminteste nimic.
  In schimb se stie ca 75% din traficul de carne vie din UE vine din Ro, in Italia o fata de 16 ani scapata de proxeneti povesteste cum a fost rapita din Romania.
  Intarzierea politiei la locul faptei si existenta retelelor de proxeneti in zona arata ca politia era mana in mana cu mafiotii.
  Nu doar politia dar si procuratura, judecatorii si serviciile secrete care supravegheau fluxul de minore catre strainatate pe de-o parte dar si catre "mai marii romaniei", de la colonei, generali, capitani de politie pana la politicieni si alti magnati romani (vezi orgiile de la Belina).

  Cam asta e treaba, pe scurt, romanilor li se fura copiii ca sa fie scosi la produs pentru smecheri. De aia vedem ca nu se misca nimic in ancheta si probabil nu va exista niciun rezultat.
  Politia acopera urmele, procuratura le masluieste iar judecatorii inchid ochii, politicienii abroba zambind.
  Poporul vs: Statul.
  • +7 (11 voturi)    
   Sunt curios ce spune acum (Joi, 1 august 2019, 15:19)

   midumi [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   ... Asociatia Pentru Familie.

   Dar ei au alte probleme, nu proxenetii care rapesc copile de 16 ani :-/
   • +2 (2 voturi)    
    stai ca (Joi, 1 august 2019, 20:26)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui midumi

    o sa va ia reteaua si pe voi, sa vedem atunci ce spuneti voi!
 • +8 (10 voturi)    
  Sunt luati de la curul vacii (Joi, 1 august 2019, 15:31)

  Luk [utilizator]

  si facuti "operatori 112", "sefi de politie" si secretari de stat sau ministri.

  Analfabeti cu diplome care traiesc pe spinarea celor de care-si bat joc.

  Sunt peste tot, in toate structurile, toate ministerele, toate organizatiile platite din Bugetul Statului.

  Traim intr-o cloaca, o fosa septica, o groapa de gunoi.
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 august 2019, 15:35)

  [anonim]

 • +13 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 august 2019, 15:35)

  [anonim]

 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 august 2019, 15:53)

  [anonim]

 • +10 (10 voturi)    
  Curiozitate (Joi, 1 august 2019, 15:55)

  spirache [utilizator]

  La 911, de la început la sfârșit, sunt 2 voci: operatorul și victima. Operatorul cred că scrie info într-un chat sau echipajele de intervenție sunt in modul conferință dar cu microfonul oprit. La noi erau o fată terifiată și 7 voci țâfnoase, bulucite, deranjate de la povestit ultimul episod Insula iubirii. Sunt curios: pot scrie la tastatura in mod fluent operatorii STS /dispecerii Poliției? Eu bănuiesc că din cele 42 de județe ale țării, nici în jumătate aceștia nu reușesc asta. Astea sunt locuri călduțe cu spor de tură, pentru care nu se cere o prealabilă muncă de teren și ocupate în general de femei. Mai trebuie adăugat că o să ne mai revenim că dezvoltare când va dispare țâfnosenia din arsenalul funcționarului român.
  • +1 (1 vot)    
   Multa inconstienta (Joi, 1 august 2019, 23:34)

   n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   Am inteles ca operatoul de la 112 justifica ca face ture de 24 de ore. Turele de 24 de ore de munca sint ilegale. Prin intelegere cu conducerea, comaseaza trei ture de 8 ore pentru a avea 3 zile libere apoi. Sint locuri de munca unde risti sa provoci accidente sau pagube daca esti obosit. Dincolo de faptul ca este interzis prin legislatia muncii, doar de aia se sarbatoreste 1 Mai, greva muncitorilor de la Chicago pentru obtinerea programului limitat de munca.

   Sint locuri de munca unde propria surmenare face victime care nu au vreo vina ca tu te crezi supraom muncind o zi pentru a sta 3 zile liber. Iata deci nu numai o neglijenta in instruire, iata si o sabotare deliberata a scopului misiunii acelui serviciu, aprobata la nivelul conducerii. Intra si ea la categoria: hai sa ne aranjam sa ne fie cit mai bine, tragem de orice posibilitate care ne poate aduce foloase, fara sa ne gindim prea mult daca e just/injust, daca ne indeplinim misiunea/dam rasol. Si vorbim de locuri in care ai vieti de oameni in raspundere.
 • +5 (7 voturi)    
  Se stia despre Dinca (Joi, 1 august 2019, 16:36)

  Kepler [utilizator]

  ca avea interdictie de a intra in Italia si de ce avea aceasta interdictie ? Atit intreb politia din Caracal si structurile superioare corespunzatoare din Romania.

  Indivizi in aceasta clasa (cu interdictie de a intra in alte tari) ar trebui sa fie de la bun inceput suspecti pt trafic de persoane, furturi, etc. Daca politia avea o baza de date cu astfel de indivizi, care cred ca nu sint totusi f multi la nivel de judete, poate ca ar fi fost mai eficienta si mai hotarita in a actiona. si poate ca inclusiv prima crima ar fi fost evitata.

  Cit despre intrebarile puse Alexandrei si modul de a comunica a acelor dispeceri sint absolut de acord ca manifesta o raceala dezarmanta, indiferenta si f aproape de batjocura fata de o tinara adolescenta aflata intr-o situatie atit de critica.
 • +8 (8 voturi)    
  Un lucru pot sa zic, (Joi, 1 august 2019, 17:01)

  /./ [utilizator]

  oamenii aia din politia , operatorul ala de la 112 pur si simplu astia nu mai sunt OAMENI.Din pacate cam in tot sistemul de stat e la fel.
  Nu stiu daca o sa existe un politician suficient de curajos care sa vina si sa zica ori de cate ori e nevoie ca toti cei care lucreaza la stat sunt in slujba cetateanului iar daca nu le convine conditiile sunt liberi sa plece din sistem.
  • +3 (5 voturi)    
   "oamenii aia din politie, operatorul de la 112" (Joi, 1 august 2019, 20:29)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui /./

   cu voie sau fara voie nu ai amintit si de porcurorul #rezist?
   • 0 (0 voturi)    
    glumesti? (Joi, 1 august 2019, 23:50)

    /./ [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

    Pai ai auzit tu undeva pe inregistrare procurorul??Pana in momentul de fata eu nu am certitudinea ca procurorul nu a lasat politia sa intre pt ca existe prea multe versiuni, una ca nu i-a lasat, una ca i-a lasat dar nu era nici un politist in zona la ora aia, avem versiunea ca STS-ul a trimis coordonatele dar acum sa aflam ca nici de cum , acestea s-au facut de catre o brigata a DOS sau cum se numeste care era intamplator in zona.Atata minciuna nu a existat in nici un caz pana acum.Asa ca , cand o sa avem si conversatiile procurorului atunci putem sa il acuzam si pe el, pana atunci sunt doar speculatii..
    • 0 (0 voturi)    
     Corect (Vineri, 2 august 2019, 14:39)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui /./

     Dar nu stiu daca va pricepe. Mai mult, spune "procurorul #rezist" dar nu aduce absolut nici o dovada ca intr-adevar face parte din miscarea #rezist.
     • 0 (0 voturi)    
      Adaugire (Marţi, 6 august 2019, 21:43)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      E lcar acum ca nu a fost vorba de nici un procuror. S-a vazut pana la urma ca nu a fost nici un procuror de fata, ca sa-i opreasca sa intervina. Deci in conditiile in care pe mandat nu scria explicit sa se intervina dupa ora 6, e clar vina politiei.
 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 august 2019, 17:29)

  [anonim]

 • +8 (8 voturi)    
  Nu e "raceala dezarmanta", (Joi, 1 august 2019, 18:23)

  John M. [utilizator]

  ci o nesimtire groasa de marlan prost si plin de sine cum numai in politie poti gasi la orice ora, la orice nivel si in orice problema cu care te duci la ei.
  • +1 (3 voturi)    
   gresit ..asta se si vrea (Joi, 1 august 2019, 19:44)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   Politistii sunt implicati simplu. n-aveau nici un interes sa actioneze . gaina produce bani acum . probabil fiecare isi lua partea.
   • +2 (2 voturi)    
    nu, gaina a fost ucisa (Vineri, 2 august 2019, 10:58)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    acum trebuie sterse urmele, dar temeinic, pt. ca duc la varful varfului.

    "Bine, bine, da, buna ziua...". "Buna ziua" - copilul asta s-a nascut intr-o tara gresita. Total gresita.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by