Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, a fost dus joi de la Spitalul Penitenciarului Jilava la Institutul Național de Medicină Legală, pentru control medico-legal, după ce a susținut că a fost lovit cu picioarele de anchetatori vineri dimineață, când a fost făcută percheziția în locuința sa. La sosire, el a fost huiduit de mai multe persoane aflate în fața sediului INML.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

Dincă ar urma să fie examinat medico-legal joi dimineață la INML, unde a fost adus cu o dubă, sub escorta anchetatorilor. La momentul la care a coborât din mașină, el a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat "Criminalule".

Gheorghe Dincă a stat la INML aproximativ o oră și jumătate, fiind dus apoi la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că expertiza psihiatrică în cazul lui Dincă ar urma să fie făcută săptămâna viitoare.

Dincă a fost adus miercuri la Spitalul Penitenciarul Jilava, după ce a cerut să primească îngrijiri medicale.

Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al bărbatului, declara că Dincă se plânge că a fost lovit cu picioarele de către anchetatori, la descinderile de vineri dimineață din locuința sa, și că ar avea fracturi costale. "Din declarațiile dânsului, la descinderile din 26 iulie, dimineața, dânsul a fost imobilizat, trântit la sol și lovit cu bocancii de anchetatori. A fost lovit în piept și spune că ar avea fracturi la stern și fracturi costale. Are dureri, a avut și la audieri și va fi dus la investigații medicale".

Anchetatorii au început, luni, să reconstituie faptele comise de inculpat, iar primul loc în care l-au dus a fost în zona Corabia, pe malul Dunării, unde acesta a indicat că ar fi dus prima victimă.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri că reconstituirea și cercetarea la locuința lui Dincă vor fi reluate doar după ce acesta se va întoarce de la București, pentru că astfel de proceduri pot avea loc numai în prezența lui. Bănilă a mai spus că Dincă a fost "cooperant" până la momentul la care a fost întrebat unde a aruncat trupurile fetelor, atunci devenind confuz. Inițial, el a spus că a aruncat trupul primei victime în Olt, apoi a afirmat că în Dunăre și a motivat că a făcut acel traseu pe timpul nopții.

Gheorghe Dincă le-a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nici o șansă de a se apăra". Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat, miercuri, că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate oficial. El a spus că nu este neglijată niciuna dintre ipoteze, fiind luată în calcul inclusiv varianta ca tinerele să fie în viață. Referindu-se la butoiul în care au fost găsite resturi umane arse și unde se presupune că ar fi fost arsă una dintre fete, Bănilă a spus că este vorba despre un arzător metalic improvizat.