​Guvernul vrea să treacă sistemul 112 de la STS la Ministerul de Interne. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Mihai Fifor, care conduce interimar MAI.

Mihai FiforFoto: Agerpres

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Fifor a spus că una dintre cele mai relevante și de impact măsuri luate în calcul după tragedia de la Caracal este „unificarea dispecerizării, pentru că am văzut cu toții ce timpi se pierd atunci când operatorul 112 încearcă să obțină informații și ulterior dă legătura către dispecerul de la Poliție, de la Ambulanță sau de la Pompieri”.

Întrebat dacă acest anunț se traduce prin trecerea 112 de la STS la MAI, Mihai Fifor a răspuns: „E corect! Asta dorim să facem și suntem în faza în care pregătim procedura și modificări legislative astfel încât să trecem de îndată la acest lucru”.

Anterior, într-o declarație de la Palatul Victoria, premierul Viorica Dăncilă declarase că a cerut Ministerului de Interne și lui Raed Arafat să prezinte planul de măsuri referitor la comasarea dispeceratelor între Poliție, SMURD, Pompieri, Ambulanță.