Lucian Gabriel Popescu, bărbatul a cărui carte de vizită a fost găsită de Alexandra în casa lui Gheorghe Dincă, a avut miercuri prima reacție. Bărbatul, care lucrează la Biroul de cadastru din Caracal, spune că l-a cunoscut pe Gheorghe Dincă la începutul lunii, când Dincă s-a interesat de documentația cadastrală. Popescu susține că nu cunoaște alte amănunte despre Dincă și cere presei să nu îl contacteze, pentru că el și familia lui au fost "puternic afectați emoțional și profesional” de acest caz.

Curtea suspectului din CaracalFoto: Captura YouTube

În discuțiile avute la 112, Alexandra le-a indicat operatorilor și polițiștilor un nume, respectiv Lucian Gabriel Popescu, spunând că a găsit această carte de vizită în casa în care era sechestrată. Fata de 15 ani a spus însă că nu știe dacă acea carte de vizită este a celui care a răpit-o.

Lucian Gabriel Popescu lucrează la Biroul de cadastru din Caracal și, potrivit Digi24, a transmis un comunicat de presă în care spune că Dincă a venit la începutul lunii iulie 2019 la Biroul de cadastru din Caracal și s-a interesat de efectuarea unei documentații cadastrale.

Popescu spune că el nu putea contracta o nouă lucrare pentru că se pregătea să plece în concediu, astfel că i-a dat lui Dincă o carte de vizită și i-a spus să revină după 22 iulie. Acest lucru nu s-ar mai fi întâmplat, însă.

"Alte amănunte legate de persoana numitului Dincă nu cunosc”, spune Popescu. El cere presei să nu îl contacteze, pentru că nu poate da alte detalii și pentru că el și familia lui au fost "puternic afectați emoțional și profesional” de acest caz.

Stenogramele apelurilor la 112, între Alexandra și operatori au fost publicate marți pe Facebook de Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei. Potrivit acestuia decizia publicării transcrierii convorbirilor tinerei cu cei de la 112 a aparținut familiei.