Bărbatul suspectat în cazul uciderii Alexandrei și Luizei a fost adus, miercuri, sub escortă, la Spitalul Penitenciarului Jilava, unde îi vor fi făcute investigații medicale după ce a susținut că ar fi fost lovit de anchetatori, vineri, la descinderile în locuința acestuia. De asemenea, Dincă va fi supus unei expertize psihiatrice.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că Gheorghe Dincă va fi supus la Spitalul Penitenciarului Jilava unui control general medical amănunțit, după care va fi dus la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru expertiză psihiatrică.

Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al bărbatului, a declarat, marți, că Dincă se plânge că a fost lovit cu picioarele de către anchetatori, la descinderile de vineri dimineață din locuința sa, și că ar avea fracturi costale. "Din declarațiile dânsului, la descinderile din 26 iulie, dimineața, dânsul a fost imobilizat, trântit la sol și lovit cu bocancii de anchetatori. A fost lovit în piept și spune că ar avea fracturi la stern și fracturi costale. Are dureri, a avut și la audieri și va fi dus la ivestigații medicale".

Anchetatorii au început, luni, să reconstituie faptele comise de inculpat, iar primul loc în care l-au dus a fost în zona Corabia, pe malul Dunării, unde acesta a indicat că ar fi dus prima victimă. La reconstituirea de luni, anchetatorii nu au parcurs traseul evenimentelor, ci au ales un drum mai scurt pentru a ajunge la punctul indicat de Dincă. "Informaţiile de genul 'inculpatul şi-a bătut joc de anchetatori', în sensul că nu a indicat locul în care a dus cadavrul primei fete, sunt false. Anchetatorii erau deranjaţi de presă şi voiau să se ferească, iar în momentele respective fugeau câţiva km într-o parte, în altă direcţie, o luau pe un drum izolat. Nu era la cererea inculpatului toată această plimbare. Era o organizare a anchetatorilor. (...) El îşi aducea aminte, dar şi dânsul a avut o problemă de identificare câtă vreme s-a mers pe un alt traseu decât cel pe care anchetatorii l-au urmat. Dânsul a mers pe un drum prost, izolat, pe timp de noapte, iar anchetatorii au ajuns pe un drum mai bun pentru a ajunge la locul respectiv", a susținut avocatul inculpatului.

Gheorge Dincă le-a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nici o șansă de a se apăra". Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.