Gestionarea cazului Caracal a fost catastrofală, declară la RFIavocatul Peter Eckstein-Kovacs, fost senator UDMR. El critică "aerul de superioritate, de macho" al polițiștilor față de Alexandra, fata care se presupune că a fost ucisă de Gheorghe Dincă și față de familia adolescentei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este clar că gestionarea a fost catastrofală. Nu pot să mă pronunț pe fond asupra vinovăției sau nevinovăției presupusului făptuitor în cauză. În orice caz, ceea ce este mai mult decât sigur e că autoritățile nu și-au făcut datoria”, a declarat Peter Eckstein-Kovacs.

În opinia sa, în afară de greșelile elementare cu privire la intervenție, vorbim despre atitudinea autorităților față de dispariția unei tinere. "Adică acel sentiment, nici nu știu cum să zic, de macho, de superioritate, e ceva incredibil cum se raportează oameni maturi și care au totuși o funcție publică față de solicitările unei familii și ale unei persoane aflate într-o situație extremă de necesitate”.

Stenogramele apelurilor la 112, între Alexandra și operatori au fost publicate pe Facebook de Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei. Potrivit acestuia decizia publicării transcrierii convorbirilor tinerei cu cei de la 112 a aparținut familiei.