Gheorghe Dincă va ajunge, miercuri, la Spitalul Penitenciarului Jilava pentru a fi supus unei expertize psihiatrice au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare. Tot la Jilava, bărbatul va primi și îngrijirile medicale solicitate.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

Dincă va ajunge, miercuri, la Penitenciarul Jilava pentru a primi îngrijiri medicale, deoarece, potrivit unor surse judiciare, acesta acuză dureri la nivelul coastelor și al pieptului, spunând că ar putea avea o fractură provocată de anchetatori.

Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al bărbatului, a declarat, marți, că Dincă se plânge că a fost lovit cu picioarele de către anchetatori, la descinderile de vineri dimineață din locuința sa, și că ar avea fracturi costale. "Din declarațiile dânsului, la descinderile din 26 iulie, dimineața, dânsul a fost imobilizat, trântit la sol și lovit cu bocancii de anchetatori. A fost lovit în piept și spune că ar avea fracturi la stern și fracturi costale. Are dureri, a avut și la audieri și va fi dus la ivestigații medicale".

Gheorge Dincă le-a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT.

Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nici o șansă de a se apăra". Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.

Dincă nu a fost implicat în niciun dosar penal la DIICOT în perioada 2004-2019, nici în Olt și nici în Craiova, anunță DIICOT. Instituția precizează că în cazul dispariției Luizei procurorii DIICOT au fost sesizați pentru infracțiunea de trafic de persoane în 5 iunie, la mai bine de o lună de la săvârșirea faptei, deși plângerea penală formulată de către bunicul fetei fusese înregistrată la Postul de Poliție Dioști încă din 15 aprilie.

Identificarea unui ADN din analiza oaselor descoperite la locuința inculpatului este sub semnul întrebării la acest moment din cauză că oasele sunt foarte calcinate, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul Institutului Național de Medicină Legală.

Alexandru Bogdan, avocatul lui Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, și a Luizei Melencu, de 18 ani, a confirmat, marți, că există suspiciuni din partea procurorilor că acesta ar fi comis și alte crime.