Nicolae Moga și-a anunțat demisia, marți, la șase zile de la numirea în funcția de ministru al Administrației și Internelor, în urma uciderii celor două adolescente din Olt, caz care a scos la iveală ineficiența autorităților. El a spus că a luat această decizie "pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei institutii".

Senator Nicolae MogaFoto: Senatul Romaniei

Nicolae Moga a făcut acest anunț la Palatul Victoria, cu jumătate de oră înainte de ședința CSAT în care ar urma să fie prezentat raportul Ministerului de Interne în cazul Caracal.

El a spus că a luat această decizie marți dimineață, în urma unei discuții cu premierul Viorica Dăncilă și a susținut că în cazul Caracal a dispus "toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor".

Declarația integrală a ministrului de Interne:

  • "În urma unei discuții pe care am avut-o în acestă dimineață cu premierul Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Am luată această decizie pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei institutii, în urma activității deficitare a unor angajați ai săi care au dost destituiți sau urmează să fie sancționați.
  • Retragerea din acestă demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister.
  • În cele 6 zile în care am condus Ministerul Afacerilor Interne am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaților în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua.
  • Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister că vor reuși să ducă la bun sfârșit munca pe care am început-o împreună și le mulțumesc pentru colaborare. Îi mulțumesc doamnei premier pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”.

Nicolae Moga era în funcția de ministru al Afacerilor Interne de 6 zile, după remanierea ministrului Carmen Dan. Nicolae Moga este senator PSD de Constanţa, aflat la al treilea mandat şi vicepreşedinte al Biroului Permanent al Senatului.