Organizația non-guvernamentală Declic a anunțat organizarea unui protest pentru miercuri, începând cu ora 12.30, în fața Ministerului Justiției, cerând desființarea secției speciale de anchetare a magistraților care și-a dovedit ineficiența și în contextul crimelor de la Caracal. ”Această secție se grăbește când trebuie să scoată din joc procurori incomozi, dar când are un caz grav de anchetat își ia liber în weekend”, acuză inițiatorii.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Într-un moment în care era cu adevărat nevoie de investigarea procurorilor și judecătorilor care nu și-au făcut treaba în cazul uciderii Alexandrei, Secția Specială și-a dovedit ineficiența. Nu am văzut decât un comunicat că s-au sesizat din oficiu. Apoi, la fel ca în cazul de la Caracal, procurorii Secției Speciale și-au luat liber în weekend.

În cazuri similare investigațiile se derulau și peste weekend, pentru că infractorii nu au zile libere, așa că nici anchetatorii nu pot avea, în situații de urgență.

De aceea, e momentul să ne vedem miercuri, 31 iulie, la ora 12.30, să îi cerem personal ministrului Justiției, Ana Birchall, desființarea Secției de Anchetare a Magistraților”, scriu inițiatorii, pe Facebook.

Reprezentanții Declic mai spun că îi vor înmâna ministrului petiția „Desființați urgent Secția Specială pentru magistrați” și că îi dau „mandat” de 30 de zile pentru a dispune desființarea secției.

”Nu este emis de o instanță, ci de cetățeni. Îi dăm suficient timp pentru a găsi soluția legală de a închide acest parchet. Vrem ca această secție să dispară, pentru ca procurorii și judecătorii care greșesc să fie anchetați urgent de un parchet responsabil. Această secție se grăbește când trebuie să scoată din joc procurori incomozi, dar când are un caz grav de anchetat își ia liber în weekend”, se mai arată în comunicat.